Open Huizen Dag: 5 oktober

Leestijd: 2 minuten

Of u nu even wilt gluren bij de buren, of daadwerkelijk op zoek bent naar een nieuwe woning: op de Open Huizen Dag zetten duizenden huizen hun voordeuren wagenwijd open.

Twee keer jaar organiseert de NVM de Open Huizen Dag. Dit fenomeen is de laatste jaren in rap tempo gegroeid. Dat betekent dat er aanstaande zaterdag, 5 oktober, maar liefst 12.000 huizen zijn te bezichtigen. De ideale mogelijkheid om te oriënteren en ‘live’ huizen te bekijken!

Hoe werkt de Open Huizen Dag?

Bekijk op Funda welke huizen deelnemen aan de Open Huizen Dag. Maak vooraf een selectie van de huizen die u wilt bezichtigen en stippel een route uit. Dit zorgt er voor dat u op de dag zelf de tijd efficiënt kunt gebruiken.

In de meeste gevallen is de huiseigenaar degene die u een rondleiding door de woning geeft. Dit kan tussen 11:00 ‘s ochtends en 15:00 ‘s middags. Het maken van een afspraak is op deze dag niet nodig.

Waar moet ik aan denken?

  • Maak van tevoren een wensenlijstje. Hoe veel kamers moet een woning hebben? Wat voor soort woonwijk zoekt u? Hoe belangrijk vindt u een tuin? Verdeel dit lijstje in punten die essentieel zijn, punten die u heel leuk zou vinden, maar waar u zonder kunt én punten die een echte bonus voor u vormen, maar waar u prima zonder kunt. Wanneer u dit soort dingen goed voor ogen heeft, is het een stuk makkelijker om te kijken of een woning bij u past.
  • Houdt uw budget goed voor ogen. Houd hierbij ook rekening met de eventuele verbouwing en inrichting.
  • Neem niet te overhaast een beslissing. Laat de nodige controles uitvoeren. Maar, denkt u uw droomhuis te hebben gevonden? Wacht dan niet te lang! Van de woningen die hebben deelgenomen aan de NVM Open Huizen Dag van voorjaar 2019, was 12 weken later bijna de helft verkocht.

Wilt u zeker weten dat u niks vergeet te vragen of controleren? Download dan onze handige checklist. Zo bent u overal op voorbereid!

Droomhuis gevonden! En nu?

Voor de aanschaf van een nieuwe woning is altijd een notaris nodig om de hypotheek en leveringsakte op te maken en te passeren. Deze notaris begeleidt het proces van de aankoop en zorgt voor de nodige checks en de juiste inschrijving in het kadaster.

Door tarieven voor de hypotheek en leveringsakte te vergelijken via DeGoedkoopsteNotaris.nl ziet u gelijk waar dit, bij u in de buurt, het goedkoopst mogelijk te regelen valt.

Open Huizen Dag: zaterdag 5 oktober van 11.00 – 15.00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *