Levenstestament; alleen voor het geld?

Leestijd: < 1 minuut

Een levenstestament wordt opgesteld wanneer een persoon geen eigen keuzes meer kan maken. Dan moet u denken aan; medische, persoonlijke en financiële zaken.

Uit onderzoek vanuit de Vrije Universiteit in Amsterdam (VU) en het Nederlands Studiecentrum voor Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR), blijkt dat er met name op het gebied van financiën er een levenstestament wordt opgesteld. Dit onderzoek is gedaan onder notarissen.

Voornamelijk onder ouderen

De doelgroep die een levenstestament opmaakt is vaak boven de zestig.
Dit komt uit angst om dement te worden, waardoor er geen eigen wil meer is. De zekerheid inbouwen om iemand anders de volmacht te geven wanneer dit gaat gebeuren geeft een zeker gevoel.

Het toezicht op het levenstestament

Uit het onderzoek blijkt dat een op de drie notarissen vindt dat er een ‘standaard vorm’ van toezicht op het levenstestament moet zijn. Momenteel is hier geen toezicht op, tenzij dit wordt vermeld in het levenstestament. Wees daar dus bewust van, mocht dit van belang zijn.

Levenstestament vergelijken

Nu wilt u natuurlijk zo snel mogelijk vergelijken waar u zo’n levenstestament kan laten opmaken. Om zo zeker te zijn dat er afspraken zijn gemaakt, en zo de misère voor te blijven.


Klik hier om de goedkoopste notaris te vinden voor uw levenstestament.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *