Financiële afspraken: voorkom ruzie over geld!

Leestijd: < 1 minuut

Maar liefst één op de vier stellen geeft aan wel eens discussies te hebben over geldzaken. Vaak komt dit doordat er vooraf geen duidelijke afspraken zijn gemaakt. De oplossing? Leg uw financiële afspraken vast bij de notaris!

Steeds meer stellen hebben een gezamenlijke rekening. Het is natuurlijk ontzettend praktisch wanneer u een rekening heeft die voor beide partners toegankelijk is, maar dan is het wel belangrijk dat u eerst zorgt dat u beiden op één lijn zit op financieel vlak.

Regel het bij de notaris

Koppels kunnen door middel van een ‘geregistreerd partnerschap’, ‘samenlevingscontract’ of ‘huwelijkse voorwaarden’ afspraken vastleggen die in het bijzijn van een notaris zijn gemaakt.

Door deze afspraken vast te leggen ontstaat er een duidelijk overzicht over de financiële afspraken binnen de relatie. Dit zorgt voor een stevig fundament waardoor onzekerheid en discussies kunnen worden voorkomen.  

Uiteraard is het mogelijk om hier na verloop van tijd wijzigingen in aan te brengen wanneer er zaken veranderen.  Op onze website vergelijkt u binnen enkele minuten de notaristarieven voor; huwelijkse voorwaarden, een samenlevingscontracten en een geregistreerd partnerschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *