Alpe d’Huzes, neem een goed doel op in je testament!

Leestijd: 2 minuten

Het event van het jaar, Alpe d’Huzes, begint morgen weer. Deelnemers zamelen al hardlopend, wandelend of fietsend geld in voor de strijd tegen kanker. Mocht u dit goede doel een warm hart toedragen dan is er een mogelijkheid het op te nemen in uw testament.

testament

 

Het opgehaalde geld wordt gebruikt om wetenschappelijk onderzoek naar kanker te financieren. Met het doel om meer controle te krijgen over de ziekte en ervoor te zorgen dat in de toekomst steeds minder mensen zullen overlijden aan deze ziekte.

Ook een moment om stil te staan bij het feit dat het verstandig is zaken te regelen ofwel vast te leggen mocht het leven zomaar voorbij zijn.

Wilt u uw nabestaanden goed achterlaten of iets regelen voor als u dat bij leven zelf niet meer kan dan gaat u naar de notaris voor het opstellen van een testament of levenstestament. In een testament kunt u ook een goed doel opnemen.

Verschil tussen een levenstestament en testament?

Levenstestament

In een levenstestament worden uw wensen opgenomen die gelden als u tijdens leven door ziekte of een ongeval niet meer in staat bent om zaken zelf te regelen. In een levenstestament kunt u iemand aanwijzen die u vertrouwt om uw belangen te behartigen. Zo worden zaken volgens wens geregeld.

Testament

Een testament treedt in werking na het overlijden van een persoon. Met een testament bepaalt u zelf aan wie u wat precies nalaat. Hierin kunt u ook bezittingen nalaten aan mensen die geen familie van u zijn.  Als je zelf geen testament opstelt mag de wet bepalen wat er met uw spullen en geld gebeurt.

Of toch schenken?

Mocht u tijdens uw leven uw spullen al langzaam willen verdelen dan stelt u hiervoor een schenkingsakte op. Met een schenking geeft u dan een deel van de erfenis al op dit moment aan uw kinderen of kleinkinderen. Ook voor het opstellen van een schenkingsakte heeft u een notaris nodig.

Ga naar de notaris voor advies op maat en vergelijk op degoedkoopstenotaris.nl de notaristarieven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *