Het trouwseizoen is begonnen!

Leestijd: 2 minuten

Het is al weken heerlijk weer buiten en het trouwseizoen is van start gegaan. Per 1 januari 2018 is er een hoop verandert. Hoe trouwen we anno 2018?

Trouwen

Om te kunnen trouwen in Nederland moeten jullie aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • U moet allebei minimaal 18 jaar oud zijn
  • Het is niet mogelijk om te trouwen met familie
  • Staat u onder curatele? Dan heeft toestemming nodig van de kantonrechter of de curator
  • U mag niet getrouwd zijn met een ander of met iemand anders een geregistreerd partnerschap hebben

Voor u gaat trouwen is het handig te overleggen of dat in gemeenschap van goederen of met huwelijkse voorwaarden/ partnerschapsvoorwaarden zal zijn.
Vanaf 1 januari 2018 trouwen we standaard in beperkte gemeenschap van goederen. Wilt u toch samen alles delen of iets specifieks regelen dan gaat u naar de notaris.

Geregistreerd partnerschap

Bij een geregistreerd partnerschap gaan twee mensen naar een ambtenaar van de burgerlijke stand om de relatie officieel te maken. Dit gebeurt ook als u een huwelijk aangaat. Maar hierbij wordt er ook daadwerkelijk het ‘ja’ gegeven voor de wet.

Samenlevingscontract

Het is ook een optie om voor een samenlevingscontract te kiezen. In een samenlevingscontract kunnen afspraken over bijvoorbeeld de zorg van de kinderen worden opgenomen. Bij dit contract wordt u niet automatisch elkaars erfgenaam en is er niet automatisch sprake van gemeenschap van goederen.

Notaris vergelijken

Vergelijk hier de notarissen bij u in de buurt. Let op! De notarissen mogen hun eigen tarieven bepalen en deze lopen soms behoorlijk uiteen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *