Drie tips voor als u gaat samenwonen

Leestijd: 2 minuten

U gaat samenwonen! Dit is natuurlijk super leuk en spannend. Maar ook het moment om duidelijke afspraken met elkaar te maken over sommige zaken. Wij geven drie tips om het samenwonen net wat makkelijker te maken.

TIP 1:Hoe regelen jullie de financiën?

Het is handig om een blik te werpen op de inkomsten en de uitgaven van jullie beiden. Wat komt er binnen (loon, uitkeringen, toeslagen) en wat gaat er uit (huur, verzekeringen, boodschappen). Hoe gaan jullie deze kosten verdelen? Even goed om over na te denken en met z’n tweetjes over te zitten.

Tip: Als u er voor kiest om beiden evenveel te betalen, dan kunnen jullie er voor kiezen om een en/of rekening te openen. Van deze rekening kunt u dan de gezamenlijke uitgaven betalen.

Tip 2: Controleer de verzekeringen

Het is een goed idee om al jullie lopende verzekeringen te checken. Veel verzekeringen kunt u voor 2 personen afsluiten, dat scheelt in premies. Zorg ook dat de verzekering goed dekt voor deze nieuwe situatie. U kunt bijvoorbeeld de inboedelverzekering aanhouden, maar de dekking aanpassen naar een gezamenlijke inboedel.

Tip 3: Leg uw relatie vast

Wanneer u gaat samenwonen is het een goed idee om uw relatie officieel vast te leggen. Dat heeft zo fiscale voordelen. Als u een woning koopt met hypotheek dan is het slim om minimaal een samenlevingscontract opstellen. Een samenlevingscontract laat u opstellen bij een notaris en u kunt samen met de notaris (advies) bepalen wat er in komt te staan.

Op DeGoedkoopsteNotaris.nl vergelijkt u notarissen makkelijk op prijs en service. Gaat u samenwonen en lijkt een samenlevingscontract een goed idee? Zoek dan snel naar een geschikte notaris. Vragen? Bel 088 2424 611.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *