7 april Open Huizen Dag: voor, tijdens en na?

Leestijd: 2 minuten

Zaterdag 7 april is het weer de NVM Open Huizen Dag. Het voordeel van deze dag is dat je geen afspraak hoeft te maken om een huis te bezichtigen. Je kunt gewoon binnen wandelen bij alle deelnemende huizen om een kijkje te nemen. Hoe pak je dit eigenlijk aan en wat zijn de vervolgstappen? 

Open Huizen Dag
(Bron: NVM Open Huizen Dag)

Voor:

1. Bepaal hoeveel je wilt lenen

Bepaal voordat je huizen gaat bekijken wat je maximaal wilt lenen, en bereken wat je maximaal kunt lenen op basis van je inkomen. Houd er rekening mee dat je 100 procent van de marktwaarde van een woning kan lenen. Dat betekent dat als jij op basis van je inkomen 280.000 euro kan lenen en de woning een marktwaarde heeft van 265.000, de maximale hypotheek 265.000 euro is.

2. Maak een wensenlijstje

Maak vooraf een lijstje met je woonwensen. Denk bijvoorbeeld aan het aantal kamers, een tuin of een grote keuken.

3. Plan de route

Je kunt ook een route bepalen van tevoren. Zo kun je bijvoorbeeld de huizen die je het meest interessant vindt als eerste plannen. Zo voorkom je dat je deze gemist hebt als bezichtigingen uitlopen. als

Niet alle huizen doen mee aan de Open Huizen Dag. Bekijk hier de deelnemende huizen. De huizen met het groene label “open huis” doen mee aan de Open Huizen Dag. Je kunt filteren onder ‘extra’s’ in de linker kolom:

Funda
(bron: Funda)

Tijdens:

4. De bezichtigingen

Ga niet als een kip zonder kop de bezichtingen in. Neem daarom deze handige checklist mee tijdens de Open Huizen Dag.

Voordelen:

  • Je vergeet geen aandachtspunten tijdens de bezichtiging
  • Je kunt achteraf nog eens rustig de huizen naast elkaar leggen

Na:

5: Doe een bod

Heb jij geen idee hoe het biedingsproces werkt? Hier moet je op letten!

6: Regel je hypotheek

Bod geaccepteerd? Via Hypotheek24.nl sluit je online een hypotheek af. Als jij al genoeg af weet van hypotheken dan kun je dit onder begeleiding van een hypotheekexpert zelf regelen! Een hypotheekadviseur kan je ook advies geven en helpen met al het regelwerk en je vragen beantwoorden.

Stap 7: Bezoek de notaris

Is jouw hypotheekaanvraag goedgekeurd, dan moet je een bezoekje brengen aan de notaris. De kosten voor een Koopovereenkomst en hypotheek- en leveringsakte kunnen verschillen van prijs! Vergelijk daarom altijd de notaristarieven op de website van DeGoedkoopsteNotaris.nl. Zo betaal je in ieder geval niet te veel voor de notaris!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *