Woningen worden flink verkocht

Leestijd: 2 minuten

Alle woningtypes in de markt zagen een stijging in de verkoop het afgelopen kwartaal. Het CBS heeft het zelfs aangekaart als een nieuw record met 66.000 woningen. Is dit dan een goed moment voor jou om een huis te kopen en wat doen de huizenprijzen precies?

Stijging woningprijzen

Hieronder de cijfers van de afgelopen 4 jaar, waar de stijging duidelijk te zien is. (Bron: CBS).
Huizenprijzen

Stijging woningverkoop

Vergeleken met november werden er in december 2017 34,4 procent meer huizen verkocht. In de maand december waren vrijstaande woningen erg populair. Appartementen daalde in percentages maar over de gehele huizenmarkt was een stijging te zien voor alle woningtypes.

Groei in huizenprijzen

De stijging heeft onder andere te maken met de lage hypotheekrentes en het herstel van de Nederlandse economie. In de afbeelding kan je zien dat ten opzichte van augustus 2016 de stijging tot december 2017 met 3 procent is toegenomen. De gemiddelde huizenprijs van afgelopen december was 265.122 euro. Het jaar daarvoor in december 2016 was de prijs 246.511 euro. Hiermee kunnen wij zien dat de huizenprijzen gemiddelde met 1.551 euro zijn opgelopen per maand. Dit blijkt uit de cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag publiceerde. Er kan dus geconstateerd worden dat je huis aanzienlijk meer waard wordt.

Huis kopen?

Is het verstandig om op dit moment een woning te verkopen of een nieuw huis te aan te schaffen? Aan de cijfers kunnen we zien dat er veel huizen zijn verkocht, namelijk 66.000 woningen het afgelopen kwartaal. Dit is een nieuw record volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. Dus nu is het zeker een goed moment om een huis te gaan kopen.

Hypotheekakte nodig?

De juiste notaris voor jou vind je op DeGoedkoopsteNotaris.nl. Hier kan je notariskantoren vergelijken op prijs, service en afstand. Notaris nodig? Vergelijk hier de notaris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *