Jonge huizenkopers actief op de woningmarkt

Leestijd: 2 minuten

Afgelopen kwartaal zijn er een stuk meer huizen verkocht aan jonge huizenkopers. In het tweede kwartaal van 2017 is het aandeel van huizenkopers onder de 25 jaar met 85% gestegen in vergelijking met vorig jaar. Het gaat om een paar honderd hypotheken. De stijging bevindt zich voornamelijk buiten de Randstad. Provincies zoals Overijssel en Gelderland zijn het populairst voor de jonge starters.

Jonge huizenkopers

Opvallend

Deze stijging is behoorlijk opvallend omdat starters over het algemeen juist moeite hebben met het vinden van een huis. Het aantal starters in de categorie 25 tot 35 neemt de laatste tijd sterk af door de steeds strengere hypotheekregels. Ook het tekort aan starterswoningen zorgt er voor dat de starters een beetje achterlopen. Al deze redenen zorgen er voor dat de meeste starters het kopen van een huis maar blijven uitstellen.

Financiering

Om de moeilijk betreedbare huizenmarkt toegankelijker te maken, bieden veel ouders financiële hulp. In 2017 is het mogelijk om tot 100.000 euro belastingvrij te schenken. Dit zal waarschijnlijk een grote bijdrage hebben geleverd bij de stijging van de jonge huizenkopers.

Het hypotheekbedrag dat jonge starters gemiddeld kunnen lenen ligt rond de 155.000 euro. Naast de schenking, gebruiken zij ook meer spaargeld om het huis te kunnen financieren.

Kosten besparen

Voor het kopen van een huis, moet je naar de notaris. Deze maakt alles officieel en zorgt er voor dat het huis op jouw naam komt te staan. Vergelijk de tarieven voor de hypotheek- en leveringsakte op DeGoedkoopsteNotaris.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *