Gratis en vrijblijvend bijna 20.000 huizen bezichtigen op 1 april!

Leestijd: 2 minuten

Ben jij op zoek naar een nieuwe woning? Over een paar dagen is het weer tijd voor de NVM Open Huizen Dag! Op 1 april 2017 nodigen bijna 20.000 huizeneigenaren je uit om, wellicht wel jouw nieuwe huis, te komen bezichtigen. Voorbereiding is het halve werk, daarom geven we je in dit blogbericht zes tips om optimaal gebruik te kunnen maken van de NVM Open Huizen Dag.

Afbeeldingsresultaat voor open huizen dag 2017

1.      Check, check dubbel check

Maak voordat je op pad gaat een lijstje waar jouw nieuwe huis minimaal aan moet voldoen. Vind je het belangrijk dat het huis een grote tuin heeft? Of dat er een openhaard is? Schrijf het op, zo zorg je ervoor dat je door de charme van het huis niet vergeet wat je misschien wel het allerbelangrijkste vindt.

2.      Online bezichtigen

Ga met je wensenlijstje eerst eens op de website van Funda kijken. Op Funda vind je alle huizen die op 1 april te bezichtigen zijn. Vaak krijg je dan al een indicatie van wat een huis jou te bieden heeft.

3.      Bereken wat je maximaal kan lenen

Het zou natuurlijk jammer zijn als je verliefd wordt op een woning die je helemaal niet kan financieren. Daarom raden wij je aan om eerst te berekenen hoeveel je maximaal kan lenen. Het berekenen van je maximale hypotheek kan heel makkelijk en snel op Hypotheek24.nl.

4.      De bezichtiging

Nadat je je zo goed mogelijk hebt voorbereid, kunnen de bezichtigingen beginnen! Om tijdsdruk te voorkomen is het handig om van te voren een aantal huizen te kiezen die je wilt bekijken. Neem je checklist mee en neem de tijd om alles goed te bekijken. We raden  je aan om in elk huis wat je bekijkt, dezelfde route aan te houden. Let tijdens de bezichtiging ook op de omgeving van het huis. Hoe is de buurt? Zit er een supermarkt dichtbij?

5.      Praat met de verkoper

De verkopende partij is een belangrijke bron van informatie. Maak hier gebruik van! Vraag ze bijvoorbeeld waarom ze het huis verkopen en wat zij de belangrijkste voordelen van het huis vinden. Dit kunnen redenen voor jou zijn om het huis te kopen of juist niet. Als ze haast hebben bij de verkoop, heb jij een goede onderhandelingspositie.

6.      Notarissen vergelijken

Heb je een woning gevonden die aan jouw wensen voldoet? Dan moet je naar de notaris om de overdracht officieel te maken. De notarissen zijn vrij in het bepalen van hun tarieven en daarom kunnen deze enorm verschillen. Begin op tijd met het vergelijken van de tarieven en het aanvragen van offertes via DeGoedkoopsteNotaris.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *