Aantal verkochte woningen blijft stijgen

Leestijd: 2 minuten

Ook afgelopen maand registreerde het Kadaster weer een stijging in het aantal verkochte woningen. In september wisselden 21.009 huizen van eigenaar, dit is een stijging van bijna 29 procent ten opzichte van het jaar 2015. Het gaat het hele jaar al goed met de woningmarkt. Tot nu toe zijn er 153.919 woningen verkocht. Dit is al 22,3 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar!

Aantal verkochte woningen blijft stijgen

Stijgingen per provincie

Door heel Nederland zijn de woningverkopen gestegen. In sommige provincies was de stijging groter dan in andere. In de provincie Zeeland is het aantal woningverkopen het meest gestegen. Hier werden in vergelijking met vorig jaar 37,2 procent meer huizen verkocht. In de provincie Friesland was de stijging van 19,7 procent het laagst.

 

Prijsstijgingen

Niet alleen de woningverkopen, maar ook de woningprijzen stijgen. In september 2016 waren de prijzen 5,9 procent hoger dan in september 2015. Een flinke toename, maar niet zo groot als de prijsstijging in augustus. In augustus 2016 werd namelijk de grootste prijsstijging in 14 jaar genoteerd. De stijging betrof 6 procent.

Aantal verkochte woningen blijft stijgen

 

Hét moment om een huis te kopen

De woningverkopen en prijzen blijven stijgen, een goed moment om een huis te kopen! Voor het kopen van een huis moet je naar de notaris voor het opstellen van een hypotheek- en leveringsakte. De notariskosten verschillen per notariskantoor. Vergelijk de notarissen op basis van plaats, prijs en beoordelingen en vind de notaris die het beste bij jouw voorkeuren en budget past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *