Wat gebeurt er met de Starterslening?

Leestijd: 2 minuten

Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) heeft goed nieuws bekend gemaakt. De Starterslening blijft in 2017 bestaan, maar de voorwaarden wijzigen wel. Zo wordt er een extra lening gecreëerd voor alle huizenkopers die met behulp van een starterslening een huis willen kopen!

starterslening

Wat is een starterslening?

Als op basis van je inkomen blijkt dat het niet mogelijk is om met je maximale hypotheek het huis te financieren dan kun je een starterslening afsluiten. Een Starterslening is een extra hypotheek die je afsluit bij de gemeente waar je je huis koopt en het SVn. Dit biedt starters de kans om net dat beetje extra te lenen.

Wanneer gaat de vernieuwde Starterslening in?

Als je een aanvraag indient bij SVn na 30 september, dan valt deze onder de gewijzigde voorwaarden en ontvang je een offerte met de nieuwe voorwaarden. De nieuwe voorwaarden zijn ook van toepassing als een Starterslening na 31 december 2016 passeert.

Wat gaat er veranderen?

Om te voldoen aan de fiscale regels om de hypotheekrenteaftrek te behouden is de combinatielening in het leven geroepen. Dat zorgt ervoor dat starters toch in aanmerking komen voor de hypotheekrenteaftrek. Dankzij de combinatielening blijft het grote voordeel bestaan dat er geen rente of aflossing betaald hoeft te worden en voldoet de Starterslening aan de fiscale regels.

Wil je een hypotheek met een Starterslening aanvragen?

Het is belangrijk om eerst te controleren of de gemeente waarin je een huis koopt de Starterslening aanbiedt. Als dit het geval is kom je eventueel in aanmerking voor een starterslening. Informeer bij de gemeente wat de mogelijkheden zijn. Bereken daarnaast op Hypotheek24.nl jouw maximale hypotheek zodat je weet hoeveel je kan bieden!

Notarissen vergelijken

Wil jij een huis gaan kopen en ben je op zoek naar een notaris? Vergelijk dan de notaristarieven op DeGoedkoopsteNotaris.nl en vraag direct gratis offertes aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *