Nederlandse huizeneigenaren gooien hun deuren voor je open!

Leestijd: 2 minuten

Huizenzoekers opgelet! Zaterdag 1 oktober organiseert de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) weer een open huizen dag. Op deze dag kan je tussen 11:00 en 15:00 uur zonder afspraak en geheel vrijblijvend huizen bezichtigen waar je interesse in hebt. Welke huizen er allemaal mee doen vind je op Funda.

nvm

Hoe werkt het?

Op de website van Funda vind je alle huizen die mee doen aan de NVM Open Huizen Dag. Hier kan je je alvast oriënteren en een selectie van potentiële woningen maken. Om de vier uur zo optimaal mogelijk te benutten is het handig om een route te maken met alle woningen die je wilt gaan bezichtigen. De woningeigenaren zullen zelf ook aanwezig zijn. Vragen over bijvoorbeeld de buurt, het winkelcentrum of de buren kan je dan direct aan de eigenaren zelf stellen.

Voorbereiding is het halve werk. Om je te helpen bij het vinden van je nieuwe woning, geven we je nog een aantal tips mee!

  • Tip #1 Bereken je maximale hypotheek

Het zou natuurlijk jammer zijn als je verliefd wordt op een huis wat je uiteindelijk helemaal niet kan betalen. Om dit te voorkomen begin je als eerst met het bereken van je maximale hypotheek. Dit kan heel gemakkelijk via hypotheek24.nl.

  • Tip # 2 Bereid je online voor

Op Funda vind je de huizen die je kunt bezichtigen. Om alvast een beeld te krijgen van de woning en de omgeving, kan je op het internet al veel informatie opdoen. Je kunt bijvoorbeeld foto’s en plattegronden bekijken. Ook is er online vaak veel informatie te vinden over de woonwijk waar het huis gelegen is.

  • Tip #3 Maak een checklist

Maak van te voren een lijst met eisen. Wil je dat de woning drie of vier slaapkamers heeft? Wil je liever een groot balkon of een grote tuin?

  • Tip #4 Houd dezelfde route aan

Doorloop elk huis op dezelfde manier. Om de huizen goed te kunnen vergelijken, raden wij je aan in elk huis dezelfde route aan te houden. Begin bijvoorbeeld helemaal op zolder en werk jezelf bij elke bezichtiging op dezelfde manier kamer-voor-kamer naar beneden.

  • Tip #5 Wees vriendelijk

Een huis verkopen is natuurlijk niet zo maar iets. Veel verkopers vinden het belangrijk dat ze hun huis overdragen aan mensen die ze leuk vinden. Wees daarom vriendelijk tegen de verkopers, hoe leuker ze je vinden hoe groter de kans dat ze hun huis aan jou willen verkopen!

  • Tip #6 Neem je tijd

Kijk goed rond en neem hier ook de tijd voor. Is het huis goed onderhouden? Voldoet het aan jouw perfecte plaatje? Stel jezelf de belangrijkste vraag: “Zie jij jezelf hier wonen?”.

Van woningen die hebben deelgenomen aan de NVM Open Huizen Dag van oktober 2015, was 12 weken later 30% verkocht. Van woningen die niet hebben deelgenomen was 17% verkocht.

Heeft het huizen bezichtigen zijn vruchten afgeworpen en heb je je nieuwe woning gevonden? De notariskosten voor de hypotheek- en leveringsakte kunnen variëren tussen de €700,- en de €2700,-. Voorkom dat je te veel betaald! Vraag op DeGoedkoopsteNotaris.nl gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *