Mogelijk hogere hypotheek voor tweeverdieners

Leestijd: 2 minuten

Na een lange zoektocht hebben jullie het perfecte huis gevonden! Dan blijkt dat jullie helaas niet  genoeg kunnen lenen. Flink balen, maar vanaf 2017 kan hier verandering inkomen! De Vereniging Eigen Huis meldt namelijk dat vanaf 2017 tweeverdieners mogelijk een hogere maximale hypotheek kunnen krijgen.

banner mensen sleutel logo gkn

Ministerie van financiën

Ieder jaar bekijkt het Ministerie van Financiën of de regels van de hypotheekleningen aangepast moeten worden. Volgens de Vereniging Eigen Huis (VEH) stelt het Ministerie van Financiën voor om in 2017 het tweede inkomen voor 60% mee te gaan laten tellen. Dit zal er voor zorgen dat tweeverdieners een veel hogere maximale hypotheek kunnen krijgen. Het voorstel is voorgelegd aan geldverstrekkers en adviseurs. Zij kunnen voor 22 september reageren op het voorstel. Mochten de regels betreft hypotheekleningen ingaan, zullen deze gelden vanaf 1 januari 2017.

 

Maximale hypotheek tweeverdieners

Voorheen konden tweeverdieners het tweede inkomen voor slechts 33% meetellen bij de hypotheekaanvraag. Vanaf januari 2016 werd dit al verhoogd naar 50%. Door deze verhoging konden sommige partners wel €20.000,- meer lenen!

 

Loan-to-value

De verhouding tussen de waarde van het huis en de hoogte van de lening wordt Loan-to-Value genoemd. In 2016 was dit een percentage van 102. Het percentage voor 2017 staat al vast, dit zal 101 worden.

In sommige gevallen zal het wel mogelijk zijn om meer dan 101% te lenen. Dit als het bedrag gebruikt zal worden voor noodzakelijke verbouwingen. Denk hierbij aan funderings- of dakherstel. Een nieuwe keuken of badkamer vallen hier helaas niet onder.

 

Vergelijk notaristarieven hypotheekakte

Bij de koop van een huis met hypotheek maakt de notaris een hypotheek- en leveringsakte voor je op. Hiermee komt het huis officieel op jouw naam te staan. De tarieven voor een hypotheekakte kunnen enorm variëren. Het is daarom belangrijk om op voorhand eerst de tarieven te vergelijken. DeGoedkoopsteNotaris.nl biedt je een overzicht in de notaristarieven voor deze akten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *