Denk aan de doorlooptijden!

Leestijd: 2 minuten

Het aantal verkochte woningen blijft stijgen! Vooral in de steden Amsterdam en Utrecht worden er steeds meer woningen verkocht. Ook de woningprijzen stijgen, bestaande koopwoningen waren in mei 2016 4,3% duurder dan in het jaar 2015. Al deze ontwikkelingen zorgen voor grote drukte bij de geldverstrekkers en dit kan de doorlooptijden flink doen oplopen.

 

Voorkom onnodige notariskosten

Door de langere doorlooptijden van de geldverstrekker, kan het hele hypotheekproces langer duren. Denk hierbij ook aan de notaris. De notaris heeft tijdig de documenten van de geldverstrekker nodig. Als dit te laat is, moet er extra werk verricht worden en kunnen er extra kosten in rekening gebracht worden. Gemiddeld heeft de notaris, voor het passeren van de hypotheekakte, de documenten 2 tot 5 dagen van tevoren nodig. Om het passeren van de aktes zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen, is het van belang dat de bank alle documenten zo snel mogelijk aan de notaris aanlevert.

 

Advies van de hypotheekcoach

De hypotheekcoaches van hypotheek24.nl adviseren nieuwe klanten om de doorlooptijden van geldverstrekkers mee te nemen bij de hypotheekkeuze.  Via Hypotheek24.nl kan je zelf voordelig en snel je hypotheek afsluiten.

 

“Voor klanten waarbij een snelle afhandeling noodzakelijk is, in verband met het verlopen van de ontbindende voorwaarden, kunnen de doorlooptijden een belangrijke factor zijn bij de keuze voor een hypotheekverstrekker. Wij informeren onze klanten hier dan ook zo goed mogelijk over, want hoe vollediger zij geïnformeerd zijn, hoe beter de keuze voor een bepaalde geldverstrekker!”

 

Voor zelfstandig ondernemers kan het langer duren voor de aanvraag rond is. Dit komt omdat er extra documenten moeten worden aangeleverd en beoordeeld.

 

kosten notaris

De goedkoopste notaris voor de hypotheek- en leveringsakte vind je via DeGoedkoopsteNotaris.nl. Vergelijk de tarieven en vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan en bespaar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *