Grote regionale verschillen in huizenprijzen

Leestijd: < 1 minuut

Er zit een stijgende lijn in de huizenmarkt en daarmee in de huizenprijzen. Er zitten alleen wel wat verschillen in de huizenprijzen per regio. Huizenkopers doen er daarom verstandig aan om rekening te houden met de ontwikkelingen en verschillen in de huizenprijzen.

Grote steden, grote waardestijging

In Utrecht, Amsterdam en Den Haag en de regio’s daar omheen worden de huizen steeds meer waard. En dit houdt in dat de huizen een stuk duurder worden. Hetzelfde geldt voor Leiden, Arnhem, Haarlem en Nijmegen. De reden hiervoor is dat hier veel jongere mensen wonen en de dynamiek op de huizenmarkt groter is. Daarnaast hebben deze steden een sterke onderwijsfunctie. Dit blijkt uit onderzoek van de ING. Naar verwachting zullen de huizenprijzen tot 2025 minder snel stijgen dan voorheen, namelijk maar met ruim 2% per jaar.

Verschillen per provincie

In Drenthe, Limburg en Zeeland stijgen de prijzen minder snel. Voor kopers zou het aantrekkelijk kunnen zijn om eens die richting te kijken. De lage vaste lasten blijken namelijk voor veel mensen een flinke compensatie voor het gebrek aan waardestijging van het huis. In Flevoland gingen de huizenprijzen de afgelopen jaren juist omlaag, maar naar verwachting wordt dat komende jaren weer rechtgetrokken.

Huis kopen?

Speel jij met de gedachten om een huis te kopen? Wie weet vind jij een geringe waardestijging ook niet zo erg. Als je snel bent, kan je dit jaar nog een huis kopen. Vanaf 2016 moet je namelijk meer eigen geld inleggen en kan je minder lenen. Om een huis te kopen moet je langs de notaris. Wil jij weten welke notaris het goedkoopst is? Vergelijk dan gratis op DeGoedkoopsteNotaris.nl en vraag vandaag nog een gratis offerte op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *