Kadaster registreert meer transacties

Leestijd: < 1 minuut

Het Kadaster heeft in de afgelopen maand meer woningtransacties geregistreerd dan in dezelfde maand vorig jaar. In augustus wisselden 15.863 woningen van eigenaar, zo berichtte Nieuwbouwwijzer deze week. Dat is een stijging van 28.7% in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Daarnaast is het aantal transacties in de eerste acht maanden van dit jaar met 22.7% gestegen ten opzichte van de eerste acht maanden van 2014.

PositiefHuizen1280x720

 

 

Verklaring toename transacties

Er zijn verschillende redenen aan te wijzen waarom het aantal transacties stijgt en het beter gaat op de huizenmarkt. Op dit moment zorgen onder andere de volgende factoren voor de positieve cijfers:

  • Reële verkoopprijzen
  • Lage hypotheekrente
  • Gunstig consumentenvertrouwen

Deze factoren dragen er aan bij dat we dit jaar qua transacties waarschijnlijk weer op het niveau van 2008 terecht komen. In 2008 werden er namelijk 182.400 woningen verkocht en dit jaar zouden we op 185.000 tot 190.000 verkopen terecht kunnen komen.

 

Stijging gemiddelde koopsom

Er zijn niet alleen meer huizen overgegaan naar een andere eigenaar. De gemiddelde koopsom van de verkochte woningen is ook gestegen. Afgelopen maand was de gemiddelde koopsom 3.7% hoger in vergelijking met augustus 2014. De gemiddelde koopsom kwam namelijk uit op 233.500 euro. In de eerste acht maanden van dit jaar was de gemiddelde prijs van een woning 227.300 euro, dat is een stijging van 3% ten opzichte van de eerste acht maanden van afgelopen jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *