Nog steeds een stijgende lijn in de woningprijzen

Leestijd: 2 minuten

De prijzen van koopwoningen zijn opnieuw gestegen. Dit meldde het CBS. Vorig jaar juli lagen de prijzen van koopwoningen 2,7% lager dan afgelopen juli. En naar verwachting blijven de huizenprijzen stijgen.

IMG_0159

 

Stijgende lijn

In juni 2013 brak het moment aan waarop de prijzen van koophuizen een dal bereikten. Na dat moment zijn de prijzen langzaam weer gaan stijgen. Op dit moment ligt het gemiddelde prijsniveau ongeveer gelijk met het prijsniveau van december 2003. Het zal nog wel even duren voordat de prijzen weer op het niveau van augustus 2008 zitten.Toen piekte de huizenmarkt met prijzen die 16,9% hoger lagen dan de woningprijzen van nu.

Meer verkochte woningen

Er stonden in juli 18.422 verkochte huizen geregististreerd bij het Kadaster. Dat is ruim 33% meer dan in juli 2014. Vooral rijtjeshuizen waren in juli populair. Maarliefst een derde van de verkochte woningen waren rijtjeshuizen. Op de tweede plaats stonden de appartementen. Daarvan werden er 4858 verkocht in juli.

Notariskosten  

Wil je een huis kopen? Wacht dan niet te lang, want de prijzen blijven stijgen. Dit is fijn voor de verkopers, maar als koper wil je toch graag zo min mogelijk betalen voor je paleisje. Om een huis te kopen heb je een notaris nodig. De kosten van een notaris kunnen erg uiteenlopen, want iedere notaris mag zijn eigen prijzen bepalen. Het is daarom verstandig om de prijzen te vergelijken. Op DeGooedkoopsteNotaris.nl vind je de goedkoopste notaris bij jou in de buurt. Vraag vandaag nog gratis offertes op en vind de goedkoopste notaris.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *