Woningprijzen stijgen al twaalf maanden achter elkaar en blijven stijgen

Leestijd: 2 minuten

De huizenprijzen hebben zich goed ontwikkeld, ze zijn de afgelopen twaalf maanden namelijk gestegen, zo bericht Nu.nl. De prijzen van woningen zullen blijven stijgen de komende jaren volgens De Telegraaf. In maart zijn de huizenprijzen met 2.7% gestegen in vergelijking met maart 2014. De gemiddelde koopprijs is momenteel hetzelfde als in augustus 2003.

Notaris2592x1944

Woningverkoop en woningprijs

Op dit moment kosten huizen 4% meer dan in juni 2013. In vergelijking met de piek in augustus 2008 kosten woningen 18.3% minder. Ondanks dat herstelt de woningmarkt zich steeds meer. Het Kadaster berichtte afgelopen week bijvoorbeeld dat er in maart 13.393 woningen verkocht zijn. Dat zijn 33.6% meer verkopen in vergelijking met maart 2014. Verder zijn de huizenprijzen in het eerste kwartaal van 2015 gestegen in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

 

Vraagprijzen en verkoopprijzen

De vraagprijzen van huizen dalen nog steeds, ondanks dat de verkoopprijzen gestaag stijgen. Op dit moment vragen verkopers gemiddeld €2.140,- per vierkante meter, dat is 1.4% minder dan een jaar geleden. De vraagprijzen en de verkoopprijzen sluiten wel steeds beter op elkaar aan doordat de verkoopprijzen stijgen.

 

Woningprijzen in Nederland

Over tien jaar zullen de woningprijzen waarschijnlijk hoger zijn dan ooit tevoren doordat de prijzen de komende jaren gaan stijgen, zo meldt De Telegraaf. Helaas geldt deze prognose niet voor heel Nederland. Met name in de Randstad zal de huizenmarkt zich goed herstellen en ontwikkelen. In de provincies Drenthe, Limburg en Zeeland zal dat waarschijnlijk niet zo zijn. De prijzen zullen zich minder goed ontwikkelen vanwege vergrijzing en een relatief laag opleidingsniveau van de bewoners.

 

Notariële akten opstellen

Heb jij een mooi huis op het oog en ga je binnenkort over tot de koop ervan? Zoek dan alvast een notaris op die voor jou de hypotheek-, leverings- en koopakte op kan stellen. Op DeGoedkoopsteNotaris kan je eenvoudig de tarieven en kwaliteit van notarissen vergelijken. Als je vergelijkt kan je veel geld besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *