Opnieuw positieve berichten over de huizenmarkt

Leestijd: 2 minuten

De goede nieuwsberichten over de huizenmarkt blijven binnenkomen: er zijn 33,6 procent meer huizen verkocht sinds vorig jaar maart. Dit schreef NU.nl vanochtend. Waar de huizenmarkt een lange tijd op zijn gat lag, komt hij de laatste tijd eindelijk weer een beetje van de grond. De genoemde percentages zijn van dit jaar maart.

Toename in verkochte woningen

In maart registreerde het Kadaster 13.393 verkochte woningen, terwijl dat er vorig jaar maart nog geen tienduizend waren. Maar ook ten opzichte van afgelopen februari is er een mooie stijging te zien in de verkochte huizen: een toename van 14,5 procent. Dit komt neer op 11.697 verkochte woningen. Het soort woning maakt hierin geen verschil, want alle woningtypen liggen goed in de markt. De vrijstaande woningen zijn weliswaar het meest in trek: daar zijn er sinds maart vorig jaar 37,3 procent meer van verkocht.

 

Drentse huizen meest populair

Vooral de Drentse huizen waren geliefd: daar is een stijging van 48,5 procent te zien ten opzichte van vorig jaar maart. De positieve ontwikkeling is ook in de rest van Nederland te zien. Zeeland is de enige provincie waar er minder woningen zijn verkocht het afgelopen jaar. Daar is een afname te zien van 1,1 procent. De Utrechtse huizen zijn sinds februari dit jaar favoriet met een stijging van 22,8 procent

 

Geregistreerde hypotheken

Ook de geregistreerde hypotheken zijn gestegen sinds vorig jaar maart. In maart stonden er 19.396 hypotheken geregistreerd. Dit zijn er 26,1 procent meer dan vorig jaar. In vergelijking tot februari is er een stijging van 12,6 procent te zien.

 

Executieveilingen

Het aantal executieveilingen is het afgelopen jaar flink gestegen. Het aantal ging van 157 naar 299 het laatste jaar. Dit komt neer op een stijging van ruim 46 procent. De huizen die bij een executieveiling verkocht worden, zijn huizen waarvan de eigenaar de kosten voor het huis niet meer kan betalen. Indien dit het geval is, wordt er beslag gelegd op het huis en vervolgens door de bank of andere hypotheekverstrekker verkocht.

 

Wil je een huis kopen?

Sta jij op het punt een huis te kopen of heb je al een huis gekocht? Een notaris kan jou helpen bij de afronding van je koop. Via DeGoedkoopsteNotaris.nl vind je notarissen bij jou in de buurt, waarbij je geheel vrijblijvend offertes op kunt vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *