Huizenmarkt ontwikkelt zich positief

Leestijd: 2 minuten

Er is wederom goed nieuws te vertellen over de huizenmarkt. De afgelopen tijd zijn er meer woningen verkocht en worden er relatief veel woningen bezichtigd. Mensen gaan ook steeds sneller over tot de koop van een huis als het in populaire regio’s staat. Daarnaast betaalt deze groep mensen ook steeds vaker meer dan de vraagprijs, zo bericht de Telegraaf.

PositiefHuizen1280x720

Hoeveel woningen werden er verkocht en bezichtigd?

De verkoop van huizen is in de eerste drie maanden van dit jaar steeds wat gestegen. In januari, februari en maart verkochten respectievelijk 14.300, 15.700 en 15.800 mensen hun huis. Er werden in de afgelopen maanden niet alleen veel huizen verkocht, ook het aantal bezichtigingen blijft relatief hoog. In februari werden er 197.000 huizen bezichtigd en in maart 188.000. Verder trok de Open Huizen Dag nog eens 150.000 bezoekers. In de afgelopen periode is het aantal hypotheekaanvragen ook gestegen.

 

Waardoor wordt de huizenverkoop beïnvloed?

De huizenmarkt wordt op dit moment positief beïnvloed. Dat komt onder andere doordat de huizenprijzen nu nog relatief laag zijn en de hypotheekrente is dat ook. De hypotheekrente werd door de meeste hypotheekverstrekkers ook deze maand weer verlaagd. Ook het vertrouwen onder huizenkopers neemt toe waardoor mensen sneller geneigd zijn om over te gaan tot de koop van een huis. Deze factoren worden nog eens versterkt doordat je nu nog Nationale Hypotheek Garantie (NHG) kan krijgen met een maximale totale koopprijs van €265.000,-. Vanaf 1 juli 2015 wordt de NHG-grens verlaagd naar €245.000,-.

 

Hoe komt het dat de rentetarieven laag zijn?

Wegwijs laat weten dat de rentetarieven zo laag zijn doordat banken tegen een lage rente geld kunnen lenen van de Europese Centrale Bank (ECB). De ECB kan banken geld lenen tegen een laag rentetarief omdat ze de economische groei willen stimuleren. Banken kunnen het lage rentepercentage doorberekenen aan hun klanten. Hypotheekverstrekkers hopen klanten aan te trekken door lage rentetarieven aan te bieden, zodat meer mensen overgaat tot de koop van een huis. Hierdoor wordt de huizenmarkt gestimuleerd.

 

Zoek je een notaris?

Heb jij geprofiteerd van de gunstige situatie op de huizenmarkt en heb je een huis gekocht? Ga dan nu op zoek naar een notaris die je verder kan helpen met de koop van je huis. DeGoedkoopsteNotaris vergelijkt geheel vrijblijvend notarissen in heel Nederland met elkaar, zodat jij de juiste keuze kunt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *