Starters grijpen dit jaar hun kans op de woningmarkt

Leestijd: 2 minuten

Een groot deel van de starters wil graag nog dit jaar een woning kopen zodat ze kunnen profiteren van de lage hypotheekrente en de relatief lage huizenprijzen. Ideale omstandigheden om een huis te kopen. Veel starters zijn dan ook van plan om dit jaar een bod uit te brengen op een koophuis bericht nu.nl vandaag. Uit onderzoek dat de ING vandaag publiceert, blijkt dat vier op de tien starters dit jaar van plan zijn om op een koopwoning te gaan bieden. Uiteindelijk deden een op de vijf starters in 2014 een bod op een woning.

 

HuisStraat1280x852

 

Starters kiezen voor nieuwbouw

Starters kiezen vaak bewust voor een bepaald type woning. Kluswoningen zijn het minst populair onder starters, 13% kiest ervoor om een woning te kopen waar ze nog veel zelf aan moeten doen. Nieuwbouwwoningen doen het beter, bijna 25% van de starters betrekt het liefst een nieuwe woning. De meerderheid van de starters, namelijk 53%,  koopt een woning die al bestaat en waar ze zo in kunnen.

 

 

Sparen

Veel starters werken serieus toe naar het kopen van een eerste huis. De gemiddelde starter spaart €410,- per maand zodat ze hun koopwoning onder andere met eigen geld kunnen financieren. Het gemiddelde bedrag dat starters gespaard hebben als ze tot de aankoop van een huis overgaan is €23.232,-. Het is een goed idee om geld te sparen als je een huis wilt kopen, want dat betekent dat je na de koop van je eerste huis iedere maand lagere hypotheeklasten heb. Op Hypotheek24.nl kun je eenvoudig berekenen hoeveel jij kan lenen en hoeveel eigen geld je moet inbrengen om je eerste koophuis te financieren.

 

Notaristarieven vergelijken

Bij de aankoop van een huis heb je een notaris nodig die verschillende akten voor je opstelt. Op DeGoedkoopsteNotaris.nl kan je de tarieven van notarissen in Nederland vergelijken. Notaristarieven kunnen namelijk sterk van elkaar verschillen, ondanks dat het om dezelfde soort akten gaat. De goedkoopste notaris rekent bijvoorbeeld voor het opmaken van een hypotheekakte €369,-, terwijl de duurste notaris voor dezelfde akte €894,- vraagt. Het is dus de moeite waard om notaristarieven te vergelijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *