Omgangsregeling voor grootouders

Leestijd: < 1 minuut

Het CDA wil graag dat opa’s en oma’s een omgangsregeling kunnen krijgen om hun kleinkinderen te kunnen zien nadat ouders uit elkaar zijn gegaan, zo bericht de NOS. Volgens het CDA ontstaan door huidige wet- en regelgeving ‘hartverscheurende’ situaties voor zowel grootouders als kleinkinderen. Conflicten en verhuizingen kunnen er voor zorgen dat grootouders hun kleinkinderen niet of nauwelijks zien.

ScheidenSpoor

Voorwaarden voor contact

Volgens het CDA is het belangrijk voor kinderen om hun opa en oma te zien om meer te weten te komen over hun afkomst. Op dit moment is het lastig voor grootouders om een omgangsregeling te krijgen bij een scheiding. Alleen als grootouders aan kunnen tonen dat ze een ‘nauwe persoonlijke band’ hebben met hun kleinkinderen is het mogelijk om in aanmerking te komen voor een omgangsregeling. Het CDA wil de wet zo aanpassen dat grootouders recht hebben ‘op contact en informatie’.

 

Scheiden

Als je gaat scheiden dan zijn er verschillende zaken die je wettelijk moet regelen. Er moet bijvoorbeeld een akte van verdeling worden opgesteld, je testament moet worden aangepast en als je minderjarige kinderen hebt moet de voogdij worden geregeld. Voor deze en andere aangelegenheden heb je een notaris nodig. Op de website DeGoedkoopsteNotaris kan je een notaris vinden die deze documenten voor je kan opstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *