Woningverkoop trekt aan; huizenmarkt leeft op

Leestijd: < 1 minuut

Woon je in de Randstad, het noorden of zuiden van het land en wil je een huis kopen? Dan is er positief nieuw te melden: de woningverkoop in januari is gestegen in vrijwel heel Nederland. Ten opzichte van januari 2014 zijn er in de eerste maand van dit jaar gemiddeld meer woningen verkocht. Afgelopen maand schreef het Kadaster 9.437 woningen in, waar appartementen een belangrijk deel van uit maken. De verkoop van het aantal appartementen steeg, met bijna 13 procent, namelijk het sterkst.

 

Verschillen per provincie

Per provincie verschillen de verkoopcijfers, want niet in alle provincies steeg het aantal verkopen in januari. In Gelderland bleef het aantal verkochte woningen gelijk, terwijl in de provincies Zeeland, Drenthe en Overijssel het aantal verkopen zelfs daalde in januari 2015. In de laatste maand van het jaar worden als vanouds meer woningen verkocht. Dankzij de tijdelijke schenkingsvrijstelling tot 100.000 euro stegen de verkoopcijfers in december 2014 aanzienlijk.

 

Notaris nodig?

Voor de koop en verkoop van een woning zijn documenten nodig die door een notaris opgemaakt worden. DeGoedkoopsteNotaris.nl vergelijkt tarieven van notarissen in Nederland waardoor je een overzicht krijgt van de te maken kosten. Via de website kan vrijblijvend een offerte aanvragen en op basis daarvan kan je de juiste keuze maken worden voor een notaris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *