Profiteer nu: Belastingvrije schenking stopt

Leestijd: < 1 minuut

De tijdelijke verhoging van de belastingvrije schenking stopt definitief met de ingang van 2015. Tot 1 januari kan men nog gebruik maken van de schenkingssvrijstelling van 100.000 euro. Dit mag gebruikt worden voor het kopen van een huis, het verbouwen ervan of het aflossen van de hypotheek. De regeling is erg populair, toch heeft minister Dijsselbloem besloten de regeling niet te verlengen in 2015.

schenking

Regeling erg populair

De tijdelijke regeling is 1 oktober ingegaan. Het geld mag echter alleen worden gebruikt voor de financiering van een huis. De schenking mag naar iedereen worden gedaan, zij het kinderen, je beste vriend of de buurman. Met name bij ouders is de vrijstelling populair. Er is tot nu toe 50.000 keer gebruikt gemaakt van de regeling, de minister had gerekend op slechts 20.000.

 

Profiteer

Ondanks de populariteit van de regeling heeft minister Dijsselbloem besloten om hem weer in te trekken. Hij verklaart dat de schenking was bedoeld als kickstarter van de woningmarkt. Om onduidelijkheid over de schenking te voorkomen is het verstandig deze goed vast te laten leggen op papier. Dit kan bij de notaris. Deze kan ook adviseren over het doen van een schenking en de mogelijkheden ervan. Een goedkope notaris in de buurt vinden kan makkelijk op DeGoedkoopsteNotaris.nl.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *