De Executeur: Het gezicht achter je erfenis

Leestijd: 2 minuten

Wat voor iemand zorgt ervoor dat jouw erfenis tot een goed einde wordt gebracht? Zo’n persoon heet een executeur. Een executeur is iemand die zorgt dat iedereen die je in je testament hebt benoemd krijgt waar hij of zij recht op heeft. Ook betaalt dit persoon alle openstaande schulden namens jou als je komt te overlijden. Steeds meer mensen benoemen in hun testament een vriend, familielid of professional tot executeur van hun erfenis.

executeur

Waarom zou ik een executeur benoemen?

Waarom iemand een executeur zou benoemen verschilt voor iedereen. Wanneer je kinderen hebt die het vaak oneens zijn met elkaar, kan het handig zijn om aan één persoon de regie over te dragen. Heb je een bedrijf of andere zaken waarvan de afhandeling lastig te regelen zijn, dan kun je overwegen om een executeur aan te stellen.

Maar wie dan?

In de meeste gevallen wordt de partner aangewezen, of één van de kinderen. Mochten deze in een permanente vete verkeren, of er zijn geen kinderen, dan wordt er meestal een persoon aangewezen buiten de familie om de nalatenschap af te wikkelen. Dit is vaak de notaris, aangezien hij over het algemeen meer ervaring heeft met nalatenschappen dan iemand binnen de familie.

Hoe te regelen?

Als je graag wilt dat een executeur ervoor zorgt dat je erfenis wordt afgehandeld na je overlijden, dan kun je dat vastleggen in je testament. Is er nu iemand die je volmacht heeft om je zaken te regelen, dan wordt dit stopgezet wanneer je overlijd. Wil je niet dat dit stopt, dan moet je een testament opstellen en deze persoon aanwijzen als executeur.

Ben je op zoek naar een notaris? Op deGoedkoopsteNotaris.nl kun je gemakkelijk en snel notarissen vergelijken. deGoedkoopsteNotaris.nl brengt u volledig kosteloos en vrijblijvend in contact met de voordeligste bij u in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *