Prijs voor een losse leveringsakte

Leestijd: < 1 minuut

Als je een huis koopt doe je dit in de meeste gevallen met een hypotheek. Het komt echter ook voor dat dit niet nodig is, omdat de hypotheek is afgelost en er dan wordt verhuisd. Met de opbrengst van de verkochte woning wordt de nieuwe woning gefinancierd. Er is dan geen hypotheek of hypotheekakte nodig. Je hebt dan wel een losse leveringsakte nodig. Een leveringsakte, ook wel transportakte is het document waarmee de woning op jouw naam komt te staan.

Wat doet de notaris?

De notaris maakt de losse leveringsakte op en voert hierbij gebruikelijke werkzaamheden uit. Onder deze werkzaamheden vallen het inschrijven van de woning op jouw naam in het register van het kadaster en de afspraken die er tussen koper en verkoper zijn gemaakt. De notaris, de koper en de verkopende partij moeten de leveringsakte ondertekenen. Een afschrift van de leveringsakte is het eigendomsbewijs. Deze krijg je van de notaris. Mocht je het eigendomsbewijs een keer kwijtraken, dan is er geen man over boord. De leveringsakte staat ingeschreven in het kadaster. Er kan tegen betaling opnieuw een afschrift worden opgevraagd.

Kosten voor een leveringsakte

Een notaris is noodzakelijk bij het opmaken van een leveringsakte. Welke notaris jij daarvoor kiest heb je in eigen hand. De prijzen voor een losse leveringsakte lopen flink uiteen. Notarissen mogen namelijk zelf bepalen welk bedrag zij voor hun diensten vragen. De tarieven variëren tussen een kleine 400 euro tot meer dan 1000 euro voor een losse leveringsakte. Je kan daarom het beste eerst de notarissen vergelijken om zo de goedkoopste notaris in de buurt te vinden. Op DeGoedkoopsteNotaris.nl kan je eenvoudig bij verschillende kantoren gratis offertes opvragen voor een losse leveringsakte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *