Huizenmarkt lijkt aan de beterende hand

Leestijd: < 1 minuut

Er lijkt een begin te zijn aan het stijgen van het vertrouwen in de huizenmarkt. De huizenprijzen lijken niet verder te dalen en het aantal verkopen op de huizenmarkt neemt toe. Uit cijfers van het Kadaster blijkt dat het aantal verkochte woningen vorige maand 40 procent hoger lag dan een jaar geleden. Daarbij is ook het aantal bezichtigingen van woningen flink toegenomen.

Dat de huizenmarkt weer op gang lijkt te komen, kan verschillende oorzaken hebben. De overheid houdt zich op dit moment rustig op de woningmarkt en de lage rentestand maakt het kopen van een huis ook aantrekkelijker. Het aantal toegenomen goedkope koopwoningen in combinatie met stijgende prijzen in de huursector, maakt het kopen van een huis interessant. De hoop is dat de huizenprijzen zullen gaan stijgen, maar dit gaat nog niet van harte. Voor starters op de huizenmarkt is er veel aanbod en kan het verstandig zijn om nu een woning te kopen. De prijzen zijn aantrekkelijk en de hypotheekrente is laag.

Er kan geld bespaard worden door online zelf een hypotheek af te sluiten en de notaris vergelijken op de prijzen voor het opstellen van een hypotheekakte en leveringsakte scheelt ook in de kosten. Voor mensen die hun woning willen verkopen is het nog spannend op de woningmarkt. Veel huiseigenaren hebben te maken met een restschuld bij het verkopen van de woning. Door extra af te lossen op de hypotheek kan dit deels verholpen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *