Huizenprijzen dalen minder hard

Leestijd: < 1 minuut

De huizenprijzen gaan nog steeds omlaag, maar ze dalen minder hard. In het derde kwartaal van 2013 zijn de huizen zo’n 4,5% goedkoper dan in dezelfde periode een jaar eerder. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster blijkt dat prijzen voor bestaande koopwoningen rond hetzelfde niveau liggen als begin 2003.

Huizenprijzen minder gedaald

Van de vier grootste steden van Nederland daalde de prijzen in drie steden minder dan het gemiddelde. In Utrecht daalde prijzen met slechts 2%, in Rotterdam daalde de prijzen met 3,2% en in Amsterdam met 3,4% gemiddeld. Alleen Den Haag zat iets boven het gemiddelde met 4,7%. Het aantal verkochte huizen gaat ook wat omlaag, terwijl eerder deze maand een stijging was te zien in het aantal verkopen.

Huis kopen aantrekkelijker

De stijging die eerder plaats vond is waarschijnlijk te danken aan het terugkerende vertrouwen van de consumenten in de woningmarkt. Vooral in de Randstad ging het beter met de verkoop van de woningen. De betaalbaarheid van de woningen heeft ook bijgedragen aan de verkoop. Vooral voor starters op de woningmarkt zijn de prijzen aantrekkelijk en is het nu een goed moment om een huis te kopen. Er zijn momenteel een aantal maatregelen waardoor het kopen van een huis extra aantrekkelijk is, waaronder het lage btw tarief voor verbouwen en belastingvrij schenken tot een ton voor de financiering van een woning.

Ook kan er op de kosten bespaard worden door een goedkope notaris te gebruiken voor de opmaak van de juiste aktes. De notaris vergelijken helpt bij het vinden van een geschikte notaris in de buurt. Deze kan de hypotheekakte en de leveringsakte opmaken. Ook kan dan eventueel een samenlevingscontract opgemaakt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *