Advies hypotheek nu apart betalen

Leestijd: < 1 minuut

Er zijn nieuwe regels voor het in kosten brengen van advies. Door de crisis is de controle op verzekeraars en banken toegenomen. De regels over hypotheekadvies zijn ook veranderd. Zo mogen de kosten voor hypotheekadvies niet meer inbegrepen worden in de hypotheek.

De nieuwe regels moeten ervoor zorgen dat er transparant advies wordt gegeven en banken niet verleid worden om specifieke hypotheken meer te verkopen, omdat ze daar meer beloning voor ontvangen. Banken verdienden aan het afsluiten van een hypotheek en het advies dat over de hypotheek werd gegeven. Het idee is om ervoor te zorgen dat banken niet extra beloond worden voor het afsluiten van een hypotheek en dat het hypotheekadvies los moet worden betaald. U kunt nu nog een hypotheek oversluiten tegen de oude regels. Dit kan tot 1 april 2013.

Transparanter advies als voordeel voor de klant

Door het hypotheekadvies los in rekening te brengen, krijgt de klant het beste hypotheekadvies en is dit transparanter dan als een bank geld verdient aan het afsluiten van een specifieke hypotheek. Een klant heeft er voordeel bij als het hypotheekadvies onafhankelijk is en tegen duidelijke kosten. Een bank moet objectief zijn en helder zijn in het advies en de tarieven. De kosten voor het advies mogen niet meer samen met de hypotheek in rekening worden gebracht. Dit geeft het idee dat het hypotheekadvies goedkoper is. Dit omdat de kosten in dezelfde termijnen als de hypotheek worden afgelost.

Kies voor goed advies en vergelijk

Laat u dus goed adviseren voor u een hypotheek afsluit. De kosten voor het advies en de informatie moet duidelijk en helder zijn. Ook de kosten voor een hypotheekakte zijn anders en hiervoor kunt u de notaris vergelijken en gratis offertes aanvragen. De tarieven kunnen onderling enorm verschillen, daarom wordt vergelijken altijd aanbevolen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *