Kleine stijging in verkoop woningen

Leestijd: 2 minuten

In augustus is er een kleine stijging te zien in de verkoop van woningen vergeleken met de maand juli. Er zijn zo’n 12,5 procent meer woningen verkocht en dan waren met name de hoekwoningen in trek. 

Toch is er een daling te zien in de verkoop van woningen vergeleken met een jaar geleden.  In 2011 werden er iets meer dan 10.000 woningen verkocht en nu een jaar later zijn dit er slechts iets meer dan 8300. Dit is een daling van 16,2 procent. Alle type woningen laten een daling zien in verhouding tot 2011 en dan zijn met name de tussenwoningen het meest gedaald. Dit blijkt uit cijfers van het kadaster.

Toch stijging verkoop woningen
Toch laat de markt een stijging zien in de verkoop van woningen. In alle provincies op twee na is een stijging te zien op de woningmarkt vergeleken met een maand eerder. Vooral hoekwoningen worden goed verkocht, daar vond een stijging plaats van meer dan 15 procent. Ook de verkoop van appartementen en vrijstaande woningen is gestegen.

Ook een woning kopen
Het lijkt erop dat de woningmarkt niet helemaal vast zit. Er worden toch steeds meer woningen verkocht en gekocht. Voor het kopen en verkopen van een woning is een notaris nodig. De tarieven voor de notaris kunnen flink verschillen. De notaris vergelijken helpt bij het vinden van een goedkope notaris in de buurt waardoor tot honderden euro’s bespaart kan worden op de hypotheekakte en leveringsakte. En zeg nou zelf, een woning kopen is natuurlijk al duur genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *