Financieele Dagblad: Drie vragen aan Peter Ruys van DeGoedkoopsteNotaris.nl

Leestijd: < 1 minuut

Ondernemer Peter Ruys (32) runt www.degoedkoopstenotaris.nl. Deze site, die maandelijks 60000 bezoekers trekt, beoogt de prijs en de kwaliteit van het aanbod notariële producten en diensten inzichtelijk te maken.

1. Wat doet de onroerend goedmarkt?
‘Het aantal transacties geregistreerd bij het Kadaster is in de afgelopen maanden met circa 30% gedaald ten opzichte van de vergelijkbare periode in 2008. Wij merken echter een flinke stijging (15%) van het aantal zoekopdrachten naar hypotheken. Consumenten oriënteren zich beter, Van alle huizenkopers kijkt 85% op onze site voordat ze een notaris kiezen. De tarieven zijn in het afgelopen jaar met circa 10% gedaald.

2. En familierecht?
‘Consumenten vertonen uitstelgedrag. Ze denken: dat testament kan nog wel even wachten. De notariële tarieven blijven stabiel. Het aantal notarissen dat de site bezoekt neemt toe. Ze bekijken wat de concurrentie doet.

3. Resteert de ondernemingspraktijk
Ook hier zien we minder transacties. Er zijn minder (8%) starters die een bv oprichten. Dat vertaalt zich in minder business voor de notaris en een lichte daling van de tarieven. Na de zomer verwachten we herstel.’

Bron: Het Financieele Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *