Trouwen voor één dag? Het kan!

Leestijd: < 1 minuut

Op 14 februari op Valentijnsdag kunt u in Utrecht gratis trouwen voor één dag. Voor de bruidskleding, ringen, muziek en trouwfoto wordt gezorgd. 

Waar?

In Utrecht op het Sint Jorisplein

U kunt u melden op het Sint Jorisplein vanaf 15.00 tot 20:00 met de persoon, (of het dier of voorwerp) waarmee u in het huwelijksbootje wil stappen. U tekent dan een trouwcertificaat, die de volgende dag ongeldig wordt verklaard. Ideaal dus voor iedereen die even wil weten hoe het voelt.

Het huwelijk is niet rechtsgeldig, maar verder is alles zo echt mogelijk. De kleding wordt geregeld en u krijgt zelfs uw eigen trouwboekje mee naar huis.

Steeds meer mensen trouwen op Valentijnsdag

Ruim 16 duizend mensen mogen hun jubileum vieren op Valentijnsdag. Op Valentijnsdag stappen er meer mensen in het huwelijksbootje dan op een doorsnee dag in februari. Dat meldt het CBS. In 2017 trouwden 300 stellen op 14 februari. Dat was meer dan het dubbele dan op een gemiddelde dag in februari.

Liever een echt huwelijk?

Wist u dat u sinds 1 januari 2018 niet automatisch meer alles deelt als u met elkaar trouwt? Als jullie van plan zijn te gaan trouwen is dit wellicht handige informatie voor je. Alles over trouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *