Waar kan ik mijn handtekening laten legaliseren?

Een legalisatie van een handtekening wordt vaak gevraagd door instanties voor officiële documenten of aktes. Hiermee weten zij namelijk zeker dat u degene bent die het stuk heeft getekend. Hoe gaat het legaliseren in z’n werk?

legalisatie handtekening

Waarom?

Een legalisatie van een handtekening is in sommige gevallen nodig, zodat er wordt vastgesteld dat jij echt de persoon bent die de handtekening zet. Deze legalisatie wordt door de notaris opgesteld. Je tekent ook in het bijzijn van de notaris. Door een legalisatie van een handtekening kan er achteraf geen onenigheid ontstaan en fraude wordt hiermee voorkomen.

Waar?

Voor het legaliseren moet je een afspraak maken bij de notaris. De notaris identificeert je en daarna teken je voor de neus van de notaris. De notaris zal nog een stempel zetten als bewijs dat de handtekening gelegaliseerd is.

Wat heb je nodig?

  • De brief van de instantie voor de aanvraag
  • Een geldig Nederlands identiteitsbewijs
  • De verklaring die getekend moet worden

Notaristarieven vergelijken?

Heb jij een notaris nodig voor het legaliseren van je handtekening? Vergelijk dan snel en gemakkelijk de tarieven van notarissen bij jou in de buurt. Notarissen mogen namelijk hun eigen tarieven bepalen. De notariskosten voor een legalisatie van een handtekening is vaak een paar tientjes. Vragen? Bel 088 2424 611.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *