Drie tips voor als je gaat samenwonen

Je gaat samenwonen met je partner! Dit is natuurlijk super leuk en spannend. Maar ook het moment om duidelijke afspraken met elkaar te maken over sommige zaken. Wij geven je drie tips om het samenwonen net wat makkelijker te maken.

TIP 1:Hoe regelen jullie de financiën?

Het is handig om een blik te werpen op de inkomsten en de uitgaven van jullie beiden. Wat komt er binnen (loon, uitkeringen, toeslagen) en wat gaat er uit (huur, verzekeringen, boodschappen). Hoe gaan jullie deze kosten verdelen? Even goed om over na te denken en met z’n tweetjes over te zitten.

Tip: Als je er voor kiest om beiden evenveel te betalen, dan kunnen jullie er voor kiezen om een en/of rekening te openen. Van deze rekening kun je dan de gezamenlijke uitgaven betalen.

Tip 2: Controleer de verzekeringen

Het is een goed idee om al jullie lopende verzekeringen te checken. Veel verzekeringen kan je voor 2 personen afsluiten, dat scheelt in premies. Zorg ook dat de verzekering goed dekt voor deze nieuwe situatie. Je kunt bijvoorbeeld de inboedelverzekering aanhouden, maar de dekking aanpassen naar een gezamenlijke inboedel.

Tip 3: Leg je relatie vast

Wanneer je gaat samenwonen is het een goed idee om je relatie officieel vast te leggen. Dat heeft zo zijn fiscale voordelen. Als je een woning koopt met hypotheek dan is het wijs om minimaal een samenlevingscontract opstellen. Een samenlevingscontract laat je opstellen bij een notaris en je bepaalt zelf wat er in komt te staan.

Op DeGoedkoopsteNotaris.nl kan je notarissen gemakkelijk vergelijken op prijs en service. Ga je samen wonen en lijkt een samenlevingscontract een goed idee? Zoek dan snel naar een geschikte notaris. Vragen? Bel 088 2424 611.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *