Droomhuis gevonden op de Open Huizen dag? Wat regel je bij de notaris?

Net als afgelopen september bezochten ongeveer 85.000 mensen ook dit weekend de Open Huizen Dag. Heb jij dit weekend ook je droomhuis gevonden? Wat moet je regelen om de koop rond te krijgen en met welke kosten krijg je te maken? 

Hypotheekakte en leveringsakte

Je hebt je droomhuis gevonden! Een huis kopen is een officiële aangelegenheid. De documenten voor het kopen van een huis en het krijgen van een hypotheek zijn erg belangrijk. Als de financiering bij de bank geregeld is ga je naar de notaris voor het opstellen van een hypotheekakte. Een hypotheekakte wordt opgesteld om te laten zien dat de gekochte woning als onderpand kan worden gebruikt bij de geldverstrekker. Naast een hypotheekakte is er ook een leveringsakte nodig. Ook deze akte stelt de notaris voor je op. In deze akte wordt vastgesteld dat het eigendom van het huis overgaat naar de koper. Hoe het precies in elkaar zit kan je hier vinden.

Welke Notaris kies jij?

Jij als koper kiest de notaris. Een bij jou in de buurt of in de buurt van je nieuwe huis. Mocht je een nieuwbouwhuis kopen dan kies de verkoper de notaris en deze betaalt dan ook de notariskosten. Vergelijk hier de tarieven van notarissen bij jou in de buurt en bespaar zo honderden euro’s.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *