Heb jij je droomhuis gezien dit weekend, hoe kunnen wij helpen?

Dit weekend was het weer Open Huizen Dag. Net als afgelopen september gingen ongeveer 85.000 mensen huizen bezichtigen. Jij hebt dit weekend dan ook je droomhuis gevonden. Maar welke kosten komen hierbij kijken? En welke aktes moet je allemaal hebben om het rond te krijgen?

Wat is de rol van de Notaris?

Je hebt je droomhuis gevonden en de huizen prijzen zijn de afgelopen tijd erg gestegen dus jij wilt een hypotheek afsluiten. Om dit te doen heb een hypotheekakte nodig. Een hypotheekakte wordt opgesteld om te laten zien dat de gekochte woning als onderpand kan worden gebruikt bij de geldverstrekker. Mocht je nieuwe woning een tweede woning zijn dan heb je ook een leveringsakte nodig. In deze akte wordt vastgesteld dat het eigendom van het huis overgaat naar de koper. Hoe het precies in elkaar zit kan je hier vinden.

Welke Notaris kies jij?

Normaal gesproken kan je gewoon je eigen notaris bepalen. Een die bij jou in de buurt is of misschien een notaris die in de buurt is van je nieuwe huis. Dit is het geval als je in een bestaande woning gaat wonen. Mocht je een nieuwbouwhuis kopen dan kies de verkoper de notaris, omdat de verkoper de notariskosten betaalt. Je kan hier notarissen bij jou in de buurt vergelijken.

Hulp nodig?

Mocht je na dit gelezen te hebben en zelf vergeleken te hebben op de website nog vragen hebben? Dan kan je altijd even contact met ons opnemen op 088 2424 611.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *