NHG-grens dit jaar toch niet verlaagd

Goed nieuws voor de toekomstige woningkoper, de NHG-Grens gaat toch niet naar beneden. Op de planning stond dat de Nationale Hypotheek Garantie per 1 juli verlaagd zou worden naar €225.000,00. Na lang onderhandelen zijn het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) en minister Blok voor wonen tot een overeenstemming gekomen.

Woning1024x768

 

Voordeel

De kosten grens voor de NHG blijft voor dit jaar dus op €245.000,00 staan. Voor de toekomstige woningkoper is dit goed nieuws. Heb je een huis op het hoog met een maximale waarde van €231.132,00, dan kun je nog profiteren van de voordelen van de NHG!

 

Huizenprijzen

Om in tijden van crisis de woningmarkt te stimuleren, werd in 2009 de NHG-grens verhoogt naar €350.000,00. Vanaf 2012 zou de grens weer gelijkmatig verlaagd worden. Zoals gepland zou dit ook in 2016 gaan gebeuren. Echter stelde het kadaster in januari 2016 de gemiddelde huizenprijs vast op €234.830,-. Als de NHG-grens verlaagd zou worden naar €225.000,- zou de grens ruim onder het gemiddelde komen te liggen. De oude NHG-grens sluit dus beter aan bij de huidige situatie.

Om deze reden was het WEW met minister Blok in overleg gegaan.

 

Arjen Gielen, algemeen directeur van het WEW licht toe: ,,Een eigen huis moet bereikbaar blijven voor zo veel mogelijk mensen. NHG is er voor mensen die geen hoog inkomen hebben, maar wel op een verantwoorde manier een woning willen kopen. Met NHG durft ook de bank de financiering aan en krijgen deze mensen de mogelijkheid om een woning aan te kopen.”

 

Vanaf 2017 zal er eerst gekeken worden naar de gemiddelde huizenprijs, voordat de NHG-grens bepaald wordt. In het najaar van 2016 zal het WEW met de nieuwe bepalingen naar buiten komen.

 

Hypotheek met NHG afsluiten

Op de website van Hypotheek24.nl kan je bij verschillende geldverstrekkers hypotheken met NHG afsluiten. Via DeGoedkoopsteNotaris.nl vind je de goedkoopste notaris voor een hypotheek en leveringsakte Profiteer nu nog van deze NHG-grens en bereken wat jij maximaal kan lenen voor je hypotheek!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *