6 tips, hoe haal je alles uit de Open Huizen Dag?

Nog maar een paar weken en dan is het weer zover, de NVM Open Huizen Dag! Deze wordt twee keer per jaar georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Met deze speciale dag geven zij, door wat extra publiciteit, de kopers en verkopers een extra steuntje in de rug. Er zijn ruim 50.000 verschillende huizen gratis en geheel vrijblijvend te bezichtigen. Jij bent, als potentiële koper, op 2 april tussen 11:00 en 15:00 uur van harte welkom. Bekijk dan zo veel huizen als je wilt en wie weet vind jij die dag dan wel jouw droomhuis!

Oversluiten

Hoe werkt het?

Welke woningen er allemaal meedoen aan de NVM Open Huizen Dag, vind je op de website van Funda. Bij de woningen zal de eigenaar van het huis zelf ook aanwezig zijn. Vragen over het huis kun je dan direct aan de eigenaar zelf stellen.

Voorbereiding is het halve werk. Om de vier uur bezichtigingstijd optimaal te benutten, geven we je een aantal tips!

 

  • Tip #1 Bereken je maximale hypotheek

Het zou natuurlijk jammer zijn als je verliefd wordt op een huis wat je uiteindelijk helemaal niet kan betalen. Om dit te voorkomen begin je als eerste met het berekenen van je maximale hypotheek. Dit kan heel makkelijk via Hypotheek24.nl.

 

  • Tip #2 Ga online

Om tijd te besparen kun je van tevoren online al heel veel informatie opdoen. Op de website van Funda kun je bijvoorbeeld alvast foto’s bekijken en beschrijvingen lezen over de deelnemende huizen. Ook is er online vaak veel informatie te vinden over de woonwijk waar het huis gelegen is.

 

  • Tip #3 Maak een checklist

Maak een lijstje met eisen waar jouw nieuwe woning in ieder geval aan moet voldoen. Hoeveel slaapkamers moeten er minimaal zijn? Moet het huis beschikken over een grote tuin? Moet er een supermarkt om de hoek zijn? Door deze punten erbij te houden, maak je het voor jezelf iets overzichtelijker.

 

  • Tip #4 Plan een route

Doorloop elk huis op dezelfde manier. Om de huizen goed te kunnen vergelijken, raden wij je aan in elk huis dezelfde route aan te houden. Begin bijvoorbeeld helemaal op zolder en werk jezelf bij elke bezichtiging op dezelfde manier kamer-voor-kamer naar beneden.

 

  • Tip #5 Wees vriendelijk

Een huis verkopen is natuurlijk niet zomaar iets. Veel verkopers vinden het belangrijk dat ze hun huis overdragen aan mensen die ze leuk vinden. Wees daarom vriendelijk tegen de verkopers, hoe leuker ze je vinden hoe groter de kans is dat ze hun huis aan jou willen verkopen!

 

  • Tip #6 Neem je tijd

Kijk goed rond en neem hier ook de tijd voor. Is het huis goed onderhouden? Voldoet het aan jouw perfecte plaatje? Stel jezelf de belangrijkste vraag: “Zie jij jezelf hier wonen?”.

 

Van woningen die hebben deelgenomen aan de NVM Open Huizen Dag van oktober 2015, was 12 weken later 30% verkocht. Van woningen die niet hebben deelgenomen was 17% verkocht.

 

Heb je jouw nieuwe droomhuis gevonden? De kosten voor een Koopovereenkomst, Hypotheek- en Leveringsakte kunnen verschillen van €880,- tot €2150,-. Vergelijk, voor de beste prijs, daarom altijd de notaristarieven op de website van DeGoedkoopsteNotaris.nl!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *