Voor ondertrouw niet langer naar het gemeentehuis

Sinds 1 september is in ondertrouw gaan niet meer nodig. In ieder geval niet bij het gemeentehuis. Als je gaat trouwen, kan je gewoon op internet aangeven dat je gaat trouwen. Hetzelfde geldt voor het laten registreren van een partnerschap.beach-champagne-clink-glasses-2145-525x350

Geschiedenis van ondertrouw

In ondertrouw gaan was vroeger erg belangrijk, want het gaf het begin van de bruidsdagen aan. Tijdens de bruidsdagen konden gasten hun cadeaus aan het toekomstige echtpaar geven. Daarnaast was het op de dag van ondertrouw een groot feest. Eind jaren 80 werd er een vermelding van ondertrouw opgehangen in het gemeentehuis zodat iedereen die daar kwam, kon zien dat er een stel ging trouwen en wanneer iemand het niet eens was met het aanstaande huwelijk, ze bezwaar konden tekenen.

Online in ondertrouw

Het grote feest rondom de ondertrouw is er al lang niet meer en veel mensen zullen de meerwaarde van ondertrouw niet zien. Vergeet het alleen niet aan te geven. Je kunt gewoon via de website van jouw gemeente aangeven dat je gaat trouwen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wacht niet te lang, want ‘de ondertrouw’ moet uiterlijk twee weken voordat het huwelijk of de partnerregistratie plaatsvindt bekend zijn bij de gemeente. Die periode wordt gebruikt om de gegevens van het echtpaar in spé te controleren.

Huwelijkse voorwaarden of geregistreerd partnerschap

Ga je trouwen en wil je onder huwelijkse voorwaarden trouwen? Of wil je een partnerschap laten registreren? Dan moet je langs de notaris. Jawel, daar komen helaas kosten bij kijken. En omdat je natuurlijk niet meer wil betalen dan nodig, is het verstandig om de tarieven van notarissen te vergelijken, aangezien iedere notaris zijn eigen prijzen kan bepalen. Daardoor kunnen de prijzen flink uiteen lopen. Via DeGoedkoopsteNotaris.nl kan je gratis notarissen vergelijken en offertes opvragen. Zo vind je snel en makkelijk de goedkoopste notaris bij jou in de buurt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *