Stellen geven meer uit aan hun bruiloft

De dag dat je gaat trouwen, moet de mooiste dag van je leven zijn. En zo’n dag mag wat kosten. Het afgelopen jaar gaven stellen gemiddeld 14.000 euro uit aan hun grote dag. In 2013 was dat 13.000 euro. De herstellende economie zou de verklaring zijn voor de stijging in uitgaven voor huwelijken. Dit bleek uit onderzoek van de Nederlandse Trouwbranche Organisatie.

beach-champagne-clink-glasses-2145-525x350

Grootste kostenposten bruiloft

Hoewel veel stellen van te voren een bepaald bedrag afspreken voor hun bruiloft, gaan ze vrijwel altijd over het budget heen. De werkelijke kosten vallen vaak tegen. Het grootste deel van het budget zit in de catering en in de locatie. Gemiddeld bedragen de kosten voor de locatie en de catering 5069,06. Op de tweede plek staat de huwelijksreis. Daar wordt gemiddeld 2114,78 euro aan uitgegeven. Op de derde plek staat de jurk; gemiddeld wordt er 1355,63 euro uitgegeven aan de bruidsjurk.

Huwelijkse voorwaarden

Een bruiloft is voor velen een prachtige en romantische dag. Maar na die dag breekt de rest van jullie leven samen aan. Het klinkt niet romantisch, maar het kan heel verstandig zijn om over huwelijkse voorwaarden na te denken. Die voorwaarden kunnen jou en je partner namelijk beschermen tegen bijvoorbeeld schulden. Voor meer informatie of voor het opstellen van huwelijkse voorwaarden kan je langs de notaris.

Notariskosten

De kosten voor de bruiloft zijn al hoog genoeg en je wil niet ook nog onnodig veel geld betalen aan de notaris. Daarom is het slim om de tarieven van notaris eerst eens te vergelijken, want iedere notaris mag zijn eigen tarieven bepalen. Het verschil tussen twee notarissen voor huwelijkse vooraarden kan zomaar 800 euro zijn. Met de vergelijker van DeGoedkoopsteNotaris.nl vind je snel en gratis de goedkoopste notaris in jouw buurt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *