Het minst aantal faillissementen in de afgelopen zes jaar

Wil je een eigen bedrijf starten, maar hield de slechte economie je al die tijd tegen? Dan hebben we goed nieuws voor alle ondernemers in de dop: de afgelopen maand waren er het minst faillissementen van de afgelopen zes jaar. Zo meldde het CBS. Notaris2592x1944

Daling faillissementen sinds 2008

Waar er in april nog 454 bedrijven hun deuren moesten sluiten, waren dat er in mei nog maar 370. Dat zijn 84 faillissementen minder binnen één maand en het minst aantal faillissementen sinds november 2008. De eenmanszaken worden hier niet meegerekend. Met een kwart van het totaal aantal faillissementen, kwamen de meeste faillissementen voor in de financiële branche. In de handel en in de industrie zijn de faillissementen bijna gehalveerd.

Opstarten van een bv

De markt trekt weer aan dus kan je echt gaan overwegen om toch een bedrijf te starten. Ambitie voor een bv, maar denk je dat er te veel rompslomp bij komt kijken? Sinds 2012 zijn de regels versoepeld en spreken we van een zogenoemde ‘ flex-bv’. Zo hoef je niet langer een startkapitaal van 18.000 euro te hebben en kunnen de statuten makkelijker gewijzigd worden. Ook is het makkelijker geworden om je huidige eenmanszaak of VOF om te zetten naar een bv.

Voordelen van een bv

Het oprichten van een bv heeft een aantal voordelen:

  • Met een bv ben je niet persoonlijk aansprakelijk. Indien je failliet gaat, hoef je niet jouw eigen spaarrekening leeg te plukken. Dit komt omdat een bv een rechtspersoon is.
  • Als er iets met de eigenaar van een bv gebeurt, blijft het bedrijf bestaan
  • Wil je met pensioen of het bedrijf verkopen? Dan kan je jouw aandelen gewoon aan een nieuwe eigenaar verkopen.
  • Een bv heeft aandeelhouders en die aandeelhouders zijn alleen aansprakelijk voor het bedrag dat zij in het bedrijf hebben gestoken.

Om een bv op te richten heb je een notariële akte nodig en een registratie in het handelsregister. Een notaris kan je helpen bij het oprichten van een bv. De prijzen van notarissen kunnen erg verschillen omdat iedere notaris zijn eigen prijzen kan bepalen. Voor de goedkoopste notaris bij jou in de buurt kan je prijzen vergelijken op DeGoedkoopsteNotaris.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *