Opnieuw stijgende woningprijzen in april

Leestijd: 2 minuten

We berichtten het al eerder, maar het blijft goed gaan met de huizenmarkt. Opnieuw zit er stijging in de prijzen van koopwoningen. De huizen worden dus meer waard en dat is heel goed nieuws voor de mensen met een huis. Voor de mensen die opzoek zijn naar een huis: sla nu je slag! Het gat in de markt lijkt bereikt, de hypotheekrente stijgt weer en voor degene die nog willen profiteren, moeten er snel bij zijn.

Hogere huizenprijzen in april

In de maand van april dit jaar was er een stijging van 2,3 procent te zien in de huizenprijzen ten opzichte van vorig jaar april. Daarbij zijn er dit jaar april 18 procent meer huizen verkocht dan vorig jaar. In totaal stonden er in april 12.748 huizen geregistreerd. Dit bleek uit onderzoeksresultaten van het CBS, meldde NU.nl vorige week.  Een goede vooruitgang dus. De prijzen van de huizen waren in april even hoog als de prijzen in september 2003.

Woningprijzen op jaarbasis

Al bijna een jaar lang liggen de prijzen hoger dan de prijzen van het jaar ervoor. In vergelijking tot maart en februari dit jaar was de stijging wat minder groot. In februari waren de huizen namelijk 2,7 procent duurder dan een jaar eerder en in maart 2,4 procent duurder.

Pieken en dalen

In juni 2013 kenden de prijzen van de huizenmarkt een dieptepunt. Ten opzichte van die maand liggen de prijzen nu 4,4 procent hoger. Helaas zijn de woningen nog steeds 18 procent goedkoper dan de woningen in augustus 2008. Toen was er een piek in de huizenmarkt. Naar verwachting blijven de huizenprijzen stijgen.

Veranderingen op de huizenmarkt per 1 juli

Ben je opzoek naar een huis? Sla dan nu je slag, want na 1 juli 2015 wordt het maximale bedrag dat je kunt lenen lager. Dit komt doordat de hypotheekrente lager wordt en door een wijziging in de Nationale Hypotheek Garantie. De kostengrens voor een hypotheek met NHG lag eerst op 265.000 euro, maar gaat per 1 juli omlaag naar 245.000 euro. Je maximale hypotheek , met NHG, mag dus nog maar 245.000 euro zijn.

Ga je binnenkort een huis kopen? Bedenk dan dat je flink kan besparen op de notariskosten. DeGoedkoopsteNotaris.nl kan je helpen bij het vinden van de goedkoopste notaris bij jou in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *