Je ex online zwartmaken is strafbaar

Leestijd: 2 minuten

Ben je getrouwd of aan het samenwonen? Dan kun je een wel heel bijzondere maatregel vastleggen bij je notaris: Je mag niet elkaars vuile was buitenhangen via internet in tijden van ruzie of scheiding.

samenwonen

Hoe werkt het?

Tegenwoordig zijn samenlevingscontracten, huwelijkse voorwaarden en echtscheidingsmaatregelen uit te breiden met een ‘sociale mediaclausule’. Dit kan via de notaris vastgesteld worden. Wie zich als (ex-)partner toch in een opstandige bui waant en dingen als naaktfoto’s en haatberichten online zet, zal consequenties zien voor zijn daden. Deze onheil verspreider zal de vooraf vastgestelde dagelijkse dwangsom betalen zolang de foto’s of berichten worden verspreid, dan wel zichtbaar zijn op social media. Wie hier geen gehoor aan geeft, komt voor de rechter.

Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen over de clausule: ‘Er staat in de clausule dat als de relatie voorbij is, dat je dan op de sociale media of op het internet in het algemeen, geen beledigende dingen over elkaar mag zeggen of informatie mag delen die je weet omdat je een relatie met elkaar hebt gehad. En dat je dus ook geen naaktfoto’s, naaktfilmpjes, whatsappjes, smsjes en al dat soort zaken mag publiceren van je partner’.

Samenlevingscontract

Voel je hier wat voor en zoek je een notaris? Kijk op onze website www.degoedkoopstenotaris.nl en kom snel in contact met de voordeligste en dichtstbijzijnde notaris voor jou. Steeds meer mensen gaan samenwonen, zonder te trouwen of verder iets te regelen. Er zijn echter een hoop zaken die handig of verstandig zijn om vast te leggen. Dit doe je in een samenlevingscontract. Hebben jullie een samenlevingscontract nodig? DeGoedkoopsteNotaris.nl maakt het je makkelijk en ontwikkelde daarom de SamenlevingsCheck.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *