Erfbelasting alleenstaanden omlaag?

Leestijd: < 1 minuut

Ben je alleenstaand en zou je graag willen dat jouw erfenis terecht komt bij bijvoorbeeld goede vriend, dan is dat als het aan D’66 ligt in de toekomst mogelijk. Nu.nl bericht namelijk dat D’66 huidige regelgeving voor erfbelasting wil moderniseren. Op dit moment kunnen alleenstaanden alleen tegen het hoogste tarief (30 procent) schenken aan derden. D’66 is van mening dat de samenleving is veranderd waardoor het erfrecht leefvormneutraal zou moeten worden. Voor alleenstaanden wordt het  in de toekomst wellicht mogelijk om een erfenis achter te laten aan bijvoorbeeld een vriendin of buurman, tegen een lager tarief (18 procent) dan nu het geval is.

Beperking

Over het erfdeel voor bijvoorbeeld een derde of vierde persoon wordt wel het tarief van 30 procent betaald, omdat de nieuwe wetgeving op maximaal twee personen toegepast kan worden. Daarnaast gelden er hogere tarieven voor bedragen boven de 120.000 euro. Bij een schenking aan derden zou dat bij de nieuwe regelgeving neer komen op 36 procent, nu is dat nog 40 procent.

Transparante notariskosten

Als je je erfenis wilt toewijzen aan een bepaald persoon heb je daarvoor een testament nodig dat is opgesteld door een notaris. Via DeGoedkoopsteNotaris.nl kan je als consument tarieven vergelijken van verschillende notarissen. Prijzen zijn bij elke notaris anders omdat zij zelf hun prijzen bepalen. De Goedkoopste Notaris vergelijkt deze prijzen en je kan vrijblijvend een offerte aanvragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *