Stijging op de huizenmarkt, meer woningen verkocht in juli

Leestijd: 2 minuten

HuizenmarktDe huizenmarkt deed het goed in de maand juli. Er werden opnieuw meer woningen verkocht, maar liefst 13.883 huizen wisselde van eigenaar. Dat is ruim 43 procent meer dan rond dezelfde periode een jaar geleden. 

Veel tussenwoningen verkocht

Dit laat het Kadaster weten. Vergeleken met de maand juni is er sprake van een stijging in de woningverkopen van 22,6 procent.

De stijgende verkoop is terug te zien in alle woningtypen. Met name tussenwoningen deden het goed in de maand juli. Er werd ruim 50 procent meer verkocht ten opzichte van vorig jaar. Vergeleken met juni is de stijging het grootst bij de vrijstaande woningen. Er werd 30,2 procent meer verkocht van dit type huis. De appartementen deden het in juli het minst goed, hier werd 16 procent meer van verkocht.

Utrecht verkoopt het meest

Als er per provincie wordt gekeken naar de verkopen, dan heeft Utrecht het beste gepresteerd met een stijgende verkoop van 65,7 procent vergeleken met vorig jaar. Als er wordt vergeleken met de maand juni is er een stijgende verkoop te zien in alle provincies waarbij Zeeland het hoogste scoort met 39,3 procent. Er zijn ook meer hypotheken geregistreerd in het Kadaster. Er is een stijging geweest van 43,6 procent ten opzichte van een jaar eerder. Er is echter ook een stijgende lijn te zien in het aantal executieveilingen. In juli waren er 217 executieveilingen, wat een stijging van 24 procent is vergeleken met vorig jaar.

Nu profiteren van de huizenmarkt

De huizenmarkt lijkt zicht steeds meer te herstellen. Het is nu een ideaal moment op een woning te kopen met hypotheek. De rentestand is laag, het maximaal te lenen bedrag is nu nog 104 procent en de woningprijzen zijn nu nog erg aantrekkelijk. Als elk jaar het maximaal te lenen bedrag met een procent omlaag gaat tot dit weer op 100 procent uitkomt. Kan dit betekenen dat als er te lang wordt gewacht, er flink wat geld zelf ingebracht moet worden. Profiteer daarom nu nog van de voordelen op de huizenmarkt. Bij verhuizen moet er veel op papier worden gezet, de notaris kan hierbij helpen en adviseren. Een goedkope notaris in de buurt vinden, kan eenvoudig op DeGoedkoopsteNotaris.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *