Belastingvrij schenken populair bij ouders

Leestijd: < 1 minuut

De tijdelijke regeling voor het belastingvrij schenken is populair bij ouders. Al 50.000 ouders hebben een bedrag aan hun kinderen geschonken voor de financiering van een woning. Nu deze regeling toch erg populair lijkt te zijn, pleiten de NVM Makelaars en andere werkgeversorganisaties voor een verlenging van deze tijdelijke regeling die nu nog tot 1 januari 2015 loopt. 

Sinds 1 oktober 2013 is een regeling van kracht waarbij geld belastingvrij geschonken mag worden. Dit hoeft niet van ouder op kind te zijn, maar mag ook belastingvrij aan derden worden gedaan. De enige voorwaarde hieraan is dat het geschonken geld gebruikt wordt voor het kopen van een huis, het aflossen van een hypotheek of de verbouwing van de eigen woning. Er mag maximaal 100.000 euro belastingvrij geschonken worden en er zijn nu al 50.000 ouders die van de regeling gebruik hebben gemaakt. Dit heeft een positief effect op de huizenmarkt en volgens de heer Kimman van de NVM zou het dom zijn om nu al te stoppen met de verruiming van de schenkingsregels.

Volgende week beginnen de begrotingsonderhandelingen tussen het kabinet en verschillende partijen. Het is op dit moment niet bekend of zij in gaan op het voorstel van een verlenging. Je kan nog tot het einde van het jaar profiteren van de verruimde regeling voor schenken. Wil je hier gebruik van maken, wacht dan niet te lang. Een notaris kan je informeren over de mogelijkheden als je belastingvrij een schenking wilt doen en dit wil laten vastleggen op papier.

Bron: Ad.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *