Kosten voor het oprichten van een (flex)BV

Leestijd: 2 minuten

Notariskosten oprichten BVHet oprichten van een besloten vennootschap, een BV brengt verschillende kosten met zich mee. Om een (flex)BV op te richten is een bezoekje aan de notaris noodzakelijk. De totale kosten voor het oprichten van een (flex)BV bestaan uit verschillende onderdelen en de prijzen hiervoor lopen flink uiteen.

Gebruikelijke werkzaamheden bij het oprichten van een BV

De notaris voert verschillende werkzaamheden uit om een BV op te richten. Er zijn een aantal gebruikelijke werkzaamheden die hierbij komen kijken. Onder deze werkzaamheden vallen onder andere het aanmaken van een dossier, een identiteitscontrole, een inventarisatie van de wensen betreffende de (flex)BV en het voorlichten over de consequenties en uitleg geven over de gevolgen hiervan. Verder wordt er onderzoek gedaan naar de betrokken personen in de registers. Hierbij geldt een maximum aantal van twee personen. De notaris maakt de akte op en maakt de nota en een overzicht van de te betalen bedragen in orde. De BV wordt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en het passeren (tekenen) van de akte vind plaats. Op DeGoedkoopsteNotaris.nl is een overzicht van de gebruikelijke werkzaamheden te vinden.

Prijzen voor het oprichten van een BV

Naast de gebruikelijke werkzaamheden komen er in sommige gevallen nog bijkomende kosten kijken voor de identificatie van elke betrokken persoon en administratiekosten of dossierkosten bij het oprichten van een BV. Er wordt een uittreksel van de Kamer van Koophandel gemaakt, dit is een vast bedrag van 7,50 euro. Als er sprake is van een eerste inschrijving van een nieuwe onderneming, dan moet er 50 euro betaald worden aan de Kamer van Koophandel. Dit bedrag dekt de administratieve kosten die aan een inschrijving zijn verbonden. Dit gaat buiten de notaris om. De prijzen die notaris vraagt voor de werkzaamheden die hij verricht verschilt van kantoor tot kantoor. Het is daarom raadzaam om eerst een gratis offerte op te vragen bij de notaris, om zo te kunnen vergelijken op prijs. Een (flex)BV oprichten kan al vanaf een kleine 220 euro. Er is echter geen een situatie hetzelfde en daarom kunnen de tarieven afwijken. Omdat notarissen zelf mogen bepalen wat voor vergoeding zij vragen, mag u als consument zelf weten naar welk kantoor u gaat. Het kan voordelig zijn om een stukje verder te reizen om zo te kunnen profiteren van lagere notariskosten voor het oprichten van een (flex)BV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *