Regel snel de hypotheekaanvraag en profiteer!

Leestijd: < 1 minuut

U kunt nog maar even profiteren van de soepelere regels voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Per 1 juli 2014 gaat de NHG grens omlaag naar 265.000 euro. Om een hypotheek rond te krijgen heeft u echter wel wat tijd nodig. Wacht dus niet te lang en regel uw hypotheekaanvraag binnenkort. 

Wacht niet te lang met aanvragen

De woningmarkt lijkt aan te trekken, waardoor hypotheekverstrekkers het drukker krijgen. Een hypotheek aanvragen kan daarom best wat tijd in beslag nemen. Als u een mooie woning gevonden hebt, kunt u hiervoor een hypotheek aanvragen. Als starter op de woningmarkt heeft u slechts de keuze tussen een annuïteitenhypotheek en een lineaire hypotheek. U kunt dan ook tijd besparen door zelf uw hypotheek samen te stellen en aan te vragen op Hypotheek24.nl. De hypotheekaanvraag moet dan wel nog verwerkt worden door de hypotheekverstrekker, de doorlooptijd hiervoor verschilt per bank. Wilt u gebruik maken van de hogere grens voor Nationale Hypotheek Garantie, dan moet u rekening houden met deze verwerkingsperiode.

Maak tijd voor de notaris

Niet alleen de hypotheekaanvraag is belangrijk, er moet ook een hypotheekakte en leveringsakte worden gemaakt. Hiervoor moet u langs een notaris en het opstellen van de aktes kan ook even wat tijd in beslag nemen. Wacht dan ook niet te lang met het vergelijken van verschillende notarissen en het aanvragen van gratis offertes op DeGoedkoopsteNotaris.nl. Zo kunt makkelijk op de kosten besparen en op tijd een afspraak inplannen om nog gebruik te maken van de versoepelde regels omtrent de NHG. De grens ligt nu nog bij 290.000 euro, vanaf 1 juli gaat dit omlaag naar 265.000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *