Testament wijzigen

Leestijd: 2 minuten

testament wijzigenOm een bestaand testament te wijzigen moet u naar de notaris. Welke notaris dat is mag u zelf bepalen. U bent niet verplicht om naar de notaris te gaan waar het testament is opgemaakt. Het wijzigen van een testament kan op verschillende manieren gebeuren. Een notaris kan een aanvulling maken op het bestaande testament, maar kan ook het bestaande testament herroepen en een volledig nieuw testament opstellen. 

Waarom een testament wijzigen?

Er zijn verschillende redenen voor het wijzigen van een testament. Wellicht heeft u jaren geleden een testament laten opmaken, maar is er inmiddels een en ander in uw leven veranderd. Het kan verstandig om uw bestaande testament weer eens door te nemen, zo weet u gelijk of het nog eens bent met alle keuzes die u toen heeft gemaakt. Wat regelmatig voorkomt is dat er een naam in een testament wordt genoemd die er nu uit moet worden gehaald. Het wijzigen van een testament is helaas niet zo simpel als een streep zetten door deze naam of het bestaande testament te verscheuren. Alleen een notaris kan een rechtsgeldige wijziging maken in een testament.

Wat kost een testament wijzigen?

Het is verstandig om eens in de vijf jaar uw testament nog eens door te lopen. Wilt u het testament laten wijzigen dan kunt u gaan kijken waar u voordelig naar de notaris kunt. De tarieven voor het herroepen van een testament verschillen per notaris. De notaris vergelijken op het wijzigen van een testament kunt u doen op DeGoedkoopsteNotaris.nl. Zo bespaart u makkelijk op de notariskosten. U bent vrij om elke notaris te kiezen, dit kan omdat het testament geregistreerd staat in het Centraal Testamentenregister. De tarieven voor het wijzigen van een testament lopen uiteen van 100 euro tot ruim 350 euro. Vraag dan ook eerst gratis offertes aan om zo een vergelijking te maken tussen de verschillende prijzen. In de meeste gevallen wordt er een heel nieuw testament opgemaakt die het oude exemplaar vervangt. Dit voorkomt verwarring en geeft de meeste zekerheid dat uw nalatenschap wordt verdeeld zoals u bedoeld heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *