Aantal scheidingen neemt toe

Leestijd: 2 minuten

Voor het eerst in jaren is het aantal scheidingen weer aan het toenemen. In Amsterdam zijn vorig jaar 1370 koppels uit elkaar gegaan. Dat is een stijging van 5 procent vergeleken met een jaar eerder. 

Dit blijkt uit onderzoek van Het Parool. Met name vijftigers en zeventigplussers zijn nu uit elkaar aan het gaan. In voorgaande jaren was er elke keer een daling te zien in het aantal scheidingen. Deze dalingen liepen gelijk met de economische crisis. Het gaat nu iets beter met de crisis en dat is terug te zien in het aantal scheidingen. Uit elkaar gaan kost geld en in tijden van crisis wordt geld aan andere dingen besteed dan scheiden. Als een koppel getrouwd is of een samenlevingscontract heeft en zij gaan uit elkaar, dan komt daar toch een kostenplaatje aan hangen. huizen moeten worden verkocht en inboedel moet worden verdeeld. Als er kinderen bij betrokken zijn moet een ouderschapsplan worden opgemaakt. Een notaris kan helpen bij het goed afwikkelen van een scheiding, zo wordt voorkomen dat er een vechtscheiding ontstaat.

Laat de notaris helpen bij scheiden

Een notaris kan bij een scheiding helpen met het regelen van alle praktische, financiële en juridische zaken die hierbij komen kijken. De notaris kan een akte van verdeling opmaken en er voor zorgen dat de huwelijkse voorwaarden goed worden afgewikkeld. Mocht er een testament zijn gemaakt, dan kan de notaris helpen bij het aanpassen van het testament en is er sprake van een koopwoning die op beide namen staat, dan helpt de notaris ook hierbij met het opmaken van de hypotheekakte en de inschrijving in het kadaster. Welke notaris er gebruikt wordt bij een scheiding mag zelf worden bepaald. De notaris vergelijken en eerst gratis offertes aanvragen voordat een kantoor wordt gekozen, helpt bij het besparen op de notariskosten. Niet elke situatie is hetzelfde en de tarieven kunnen flink verschillen van kantoor tot kantoor. Voor hulp bij het vinden van de goedkoopste notaris kunt u bellen naar 088 – 24 24 611.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *